Belfāstā nograndis sprādziens; neviens cilvēks nav ievainots (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā piektdienas vakarā nograndis neliels sprādziens, paziņojusi policija, piebilstot, ka pagaidām par upuriem ziņu nav.

Pirms sprādziena policija saņēmusi zvanu, kurā brīdināta par bumbu. Eksplozija notikusi pilsētas centra rajonā, kur atrodas daudzi restorāni un bāri.

Vietējie mediji ziņo, ka no rajona, kurā notika sprādziens, evakuēti simtiem cilvēku.

Policijas preses pārstāvis informēja, ka policija saņēmusi informāciju par aizdomīgu objektu. Sprādziens noticis brīdī, kad policija šo informāciju pārbaudījusi.

Pēc eksplozijas evakuēti vairāki uzņēmumi un ielas, apstiprināja policija.

Policija pagājušajā mēnesī brīdināja, ka pieaugusi republikāņu grupējumu aktivitāte.

24.novembrī Belfāstā maskās tērpti vīrieši nolaupīja automašīnu, ievietoja tajā spridzekli, kas saturēja ap 60 kilogramiem mājās gatavotu sprāgstvielu, un lika automašīnas vadītājam braukt uz kādu tirdzniecības centru.

Automašīnas vadītājs novietoja savu spēkratu netālu no tirdzniecības centra un par notikušo paziņoja policijai, kas no tuvējā apkaimē esošajām ēkām evakuēja simtiem cilvēku.

Kad armijas sapieri centās atmīnēt spridzekli, detonators eksplodēja, taču pārējā ierīces daļa neuzsprāga. Incidentā postījumi tika nodarīti tikai kādai automašīnai, kurā cilvēki neatradās.

    Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu