TV3 un LNT bezmaksas apraidē nebūs; nav skaidrības par sabiedriski svarīgu notikumu atspoguļošanu (138)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mediju koncerna «Modern Times Group» (MTG) kanālu TV3 un LNT bezmaksas apraidē nebūs, biznesa portālam «Nozare.lv» apliecināja MTG pārstāve Marta Zandersone.

Lēmums par aiziešanu no bezmaksas virszemes apraides neesot mainīts un Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajos konkursos uz daļu sabiedriskā pasūtījuma MTG kanāli nepiedalīšoties, teica Zandersone.

Kopš paziņojuma par MTG kanālu TV3 un LNT aiziešanas no bezmaksas apraides aktuāls ir jautājums par to, kā tiks nodrošināta sabiedriski svarīgu notikumu atspoguļošana 95% Latvijas teritorijas, kā to nosaka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums.

Kā iepriekš informēja MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena, kanāli, arī aizejot no bezmaksas apraides, saglabās visas ekskluzīvās tiesības uz turnīru translāciju. MTG plāno izpildīt Ministru kabineta noteikumus un darīt visu iespējamo, lai Latvijai nozīmīgākie sporta notikumi būtu pieejami visiem skatītājiem.

Taču divu mēnešu laikā kopš paziņojuma par aiziešanu no bezmaksas apraides MTG nav sniegusi skaidru informāciju par iespējamiem risinājumiem, kā tiks nodrošināta, piemēram, pasaules čempionāta hokejā finālsacensību atspoguļošana.

Kā ziņots, NEPLP izsludinājusi trīs konkursus par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerctelevīzijām, kas nodrošinās bezmaksas apraidi visā Latvijā.

Konkursi tiks izsludināti, lai pasūtītu komerciālajām televīzijām veidot informatīvi dokumentālos, bērnu un jauniešu, kā arī reģionālās tematikas raidījumus.

Paredzēts, ka katram televīzijas kanālam kvalitatīva satura veidošanai bezmaksas apraidē tiks piešķirta ikgadēja dotācija 245 000 latu apmērā, par līguma darbības termiņu nosakot trīs gadus, sākot ar 2014.gada 1.janvāri.

Plānots, ka tiesības īstenot sabiedrisko pasūtījumu bezmaksas apraidē tiks piešķirtas uz trīs gadiem, sākot no 2014.gada 1.janvāra.

Pieteikumi konkursiem jāiesniedz rīt, 13.decembrī.

Komentāri (138)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu