Pakistānā apsūdz slepkavībā CIP direktoru (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas politiskā partija «Pakistan Tehreek-e-Insaaf» (PTI) trešdien apsūdzēja ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoru Džonu Brenanu un CIP vadītāju Pakistānā kā aizdomās turētos slepkavībā saistībā ar bezpilota lidmašīnas triecienu.

PTI ir nosūtījusi policijai vēstuli par pagājušonedēļ notikušo bezpilota lidmašīnas uzbrukumu semināram, kurš ir saistīts ar kaujinieku grupējumu «Haqqani» un atrodas Haiberas-Pahtunhvas provinces Hangu apriņķī Pakistānas ziemeļrietumos.

Šis uzbrukums, kurā tika nogalināts «Haqqani» garīgais līderis un vēl pieci cilvēki, bija neparasts, jo atšķirībā no citiem bezpilota lidmašīnu uzbrukumiem tas notika Pakistānas teritorijā ārpus cilšu rajoniem pie Afganistānas robežas.

PTI informācijas sekretāra Širīna Mazari parakstītajā vēstulē Hangu policija tika lūgta reģistrēt Brenanu un CIP Islāmabadas stacijas vadītāju kā aizdomās turētos slepkavībā un «kara vešanā pret Pakistānu».

CIP operatīvie darbinieki reti tiek publiski identificēti. 2010.gada beigās toreizējais CIP Islāmabadas stacijas priekšnieks bija spiests atstāt Pakistānu, jo viņa vārda noplūdināšanu atzina kāds Pakistānas ierēdnis.

PTI, kas vada koalīcijas valdību Haiberas-Pahtunhvas provincē, jau labu laiku protestē pret CIP bezpilota lidmašīnu uzbrukumiem «Al Qaeda» un «Taleban» kaujiniekiem Pakistānā.

PTI līderis, bijušais kriketa spēlētājs Imrans Hans pastiprināja retoriku pret šiem uzbrukumiem pēc tam, kad 1.novembrī šādā triecienā tika nogalināts Pakistānas talibu grupējuma līderis. Viņš apsūdzēja Vašingtonu tīšā sabotāžā pret centieniem panākt mieru ar talibiem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu