Lielbritānija vērsīsies pret «pabalstu tūrismu» (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānija vērsīsies pret tā saukto pabalstu tūrismu, padarot stingrākus noteikumus, kuri regulē bezdarba pabalstu piešķiršanu migrantiem no Austrumeiropas valstīm, sevišķi Bulgārijas un Rumānijas, trešdien paziņoja premjerministrs Deivids Kamerons.

Kamerons laikrakstā «Financial Times» paziņoja, ka agrākā Leiboristu partijas valdība izdarījusi «monumentālu kļūdu», atverot Lielbritānijas darba tirgu 10 Austrumeiropas valstīm, kad tās 2004.gadā iestājās Eiropas Savienībā (ES).

Viesstrādniekiem no Bulgārijas un Rumānijas, kas iestājās ES 2007.gadā, pieeja Lielbritānijas darba tirgum ir ierobežota, bet šie ierobežojumi beigs pastāvēt no 1.janvāra.

Kamerons paziņoja, ka plāno

padarīt stingrākus bezdarba pabalstu saņemšanas noteikumus.

Saskaņā ar šiem plāniem migranti no citām ES valstīm nesaņems bezdarba pabalstus pirmo triju Lielbritānijā pavadīto mēnešu laikā. Bezdarba pabalstu maksāšana migrantiem tiks apturēta pēc sešiem mēnešiem, ja viņiem nebūs «īstas» iespējas atrast darbu.

«Mēs mainām noteikumus, lai neviens nevarētu ierasties šajā valstī un gaidīt, ka uzreiz saņems bezdarba pabalstus,» paziņoja Kamerons.

Kamerons lika saprast, ka

tiek plānots ierobežot arī mājokļu pabalstus,

un sacīja, ka briti ir «dziļi nobažījušies» par imigrāciju no Bulgārijas un Rumānijas. Viņš arī apšaubīja ES brīvas pārvietošanās principu un sacīja, ka šīs tiesības nevar būt «bez ierunām».

Kamerons atzina par iespējamu, ka Konservatīvās partijas valdība pēc 2015.gada mēģinās panākt imigrācijas ierobežošanu no citām ES valstīm.

Britu organizācija «MigrationWatch UK» prognozē, ka nākamos piecus gadus Lielbritānijā no Bulgārijas un Rumānijas ieceļos apmēram 50 tūkstoši cilvēku gadā. Bulgārijas vēstnieks Lielbritānijā gan prognozē daudz mazāku skaitu - apmēram 8000 ieceļotāju gadā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu