Jaguar izlaidīšot ekstrēmus F-Type (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Jaguar plāno izlaist jaunā modeļa F-Type lieljaudas modifikācijas. To britu izdevumam Autocar atklājis kompānijas galvenais dizainers Jans Kalums.

«Mūsu uzdevums ir maksimāli izvērst automobiļa sniegtās iespējas. Daudzfunkcionālā platforma ļauj veikt daudz un dažādas izmaiņas. Tas attiecas kā uz piedziņas agregātiem, tā arī virsbūvi,» - tā Kalums.

Foto: Jaguar

Šobrīd jaudīgākā F-Type modifikācija ir apgādāta ar 5 litru V8 kompresordzinēju, kurš attīsta 550 zirgspēkus. Ar šādu veiktspēju, domājams, pietiktu ikvienam un jebkurā dzīves situācijā. Taču gaidāms, ka Jaguar izlaidīs karstāku F-Type modifikāciju RS, kā arī ekstrēmu RS-GT.

No Kaluma teiktā nav skaidrs, kādas modifikācijas varētu tikt veiktas šiem auto, taču līdzšinējā pieredze ar lielo kupeju XK, kam arī ir divi augstas veiktspējas varianti XKR-S un XKR-S GT, rāda, ka uzsvars tiks likts uz svara pazemināšanu un gaitas īpašību izmaiņām. Piemēram, XKR-S GT, kam ir tāds pats 550 zirgspēku kompresordzinējs, ir apgādāts ar aerodinamiskāku virsbūvi, lielu antispārnu, stingrāku balstiekārtu, sver mazāk un tikai uz tā rēķina spēj līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā paātrināties 3,9 sekundēs.

Ja runā par F-Type, tad RS un RS-GT modifikāciju iznākšana vēl nav garantēta, lai gan šā gada vasarā publiskajā telpā parādījās ziņas, ka Jaguar izlaidīs F-Type kupeju ar 700 zirgspēkiem. Tāpat publiski ir izskanējusi neoficiāla informācija, ka tiek gatavota arī rodstera karstā versija un tai esot paredzēts uzstādīt 610 zirgspēku dzinēju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu