Jaudīgākajai F-Type kupejai būs 550 ZS (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Līdz šim automobilis Jaguar F-Type bija pazīstams tikai ar rodstera virsbūvi. Losandželosas auto šovā tagad prezentēta arī F-Type kupeja, un tās jaudīgākā versija tiks apgādāta ar 550 zirgspēku kompresordzinēju.

Jaudīgākajai kupejai ir uzstādīts jau no citiem karstākajiem jaguāriem pazīstamais 5 litru V8 kompresordzinējs, kurš attīsta 550 zirgspēkus un 680 Nm griezes momentu. Tie caur standarta astoņu pakāpju automātisko pārnesumkābu tiek novadīti aizmugurējiem riteņiem un F-Type R līdz 100 kilometriem stundā paātrina 4,2 sekundēs. Maksimālo ātrumu elektronika ierobežo pie precīzi 300 kilometriem stundā, raksta Motor.ru.

Bez šā dzinēja būs pieejami arī mazāki, taču tāpat pietiekami jaudīgi agregāti. Bāzes modelim paredzēts 3 litru V6 kompresormotors ar 340 zirgspēkiem, un šādā izpildījumā kupeja spēs 100 km/h sasniegt 5,3 sekundēs. F-Type S tikmēr paredzēta šā paša motora modifikācija ar 380 zirgspēkiem, kas nodrošina par 0,4 sekundēm straujāku paātrinājumu. Abu auto maksimālais ātrums attiecīgi ir 260 un 275 kilometri stundā.

Var atzīmēt, ka kupeja ir augusi tikai augstumā, turpretim garums, platums un riteņu bāze ir tādi paši kā rodsteram – attiecīgi 4470, 1923 un 2622 milimetri. V6 versiju augstums ir palielinājies par 13 milimetriem līdz 1309 mm, savukārt R versijai tas sasniedz 1321 mm.

«Parastās», S un R versijas pašmasa ir 1577, 1594 un 1650 kilogrami. Tādējādi V6 modeļi ir par 20 kilogramiem vieglāki nekā atbilstošās rodstera versijas, savukārt pieclitrīgā modeļa gadījumā svara ietaupījums sasniedz 15 kilogramus.

Tā kā nav nepieciešams paredzēt vietu bagāžniekā jumta uzglabāšanai, F-Type kupeja ir arīdzan nedaudz praktiskāka, jo tās bagāžnieka tilpums jau sasniedz 315 litrus. Rodsteram attiecīgais lielums ir 200 litri.

Citādā ziņā kupeja un tās aprīkošanas iespējas, ja neskaita opcionāli pasūtāmo stikla jumtu, neatšķiras no rodstera.

Pārdošanā Eiropā F-Type Coupe nonāks nākamā gada pavasarī un lētākajā versijā maksās 51 tūkstoti mārciņu. F-Type R cena tikmēr Lielbritānijā būs 85 tūkstoši mārciņu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu