Phenjana draud pārvērst Dienvidkorejas prezidenta rezidenci «uguns jūrā» (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja piektdien atzīmēja Dienvidkorejai piederošas salas apšaudes trešo gadskārtu, draudot pārvērst Dienvidkorejas prezidenta rezidenci «uguns jūrā», vēstīja Dienvidkorejas mediji.

Draudi tika izteikti laikā, kad Dienvidkorejas armija, kara flote, gaisa spēki un jūras kājnieku korpuss sāka intensīvas militārās mācības Jeonpjeongas salā un tās apkaimē, pieminot 2010.gada novembrī notikušo apšaudi, kurā gāja bojā četri cilvēki.

«Pirms trim gadiem atriebības ugunskristības aprobežojās ar Jeonpjeongu, bet nākamreiz par mērķiem kļūs [Dienvidkorejas] prezidenta [rezidence] «Zilais nams» un visi marionešu režīma štābi,» paziņoja Ziemeļkorejas Tautas armija.

«Ja Dienvidi mūs atkal bezrūpīgi izprovocēs, uguns jūra Jeongpjeongā pārvērtīsies par uguns jūru «Zilajā namā»,» teikts šajā paziņojumā.

«[Dienvidkorejas prezidentei] Pakai Geunhjei un viņas kliķei ir jāsaņem sāpīga mācība kaunpilnā sakāvē, kuru cietīs Dienvidi,» teikts Ziemeļkorejas Tautas armijas paziņojumā.

Ziemeļkoreja pirms trim gadiem apšaudīja ar artilēriju Jeonpjeongas salu pēc brīdinājumiem Dienvidkorejai nerīkot manevrus pierobežas akvatorijā, kuru Ziemeļkoreja uzskata par saviem teritoriālajiem ūdeņiem. Salas apšaudē gāja bojā divi Dienvidkorejas jūras kājnieki un divi civiliedzīvotāji.

Pēdējos trijos gados šajā salā ir uzcelti jauni nocietinājumi, trīskāršots tur dislocēto karavīru skaits un izvietots jauns bruņojums, tostarp raķetes, radari un helikopteri.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu