Premjers bažīgs, ka konflikta dēļ KNAB pamet darbinieki (101)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjeru Valdi Dombrovski (V) uztrauc tas, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) konflikta dēļ sāk pamest darbinieki.

Dombrovkis šodien žurnālistiem atzina, ka konflikts KNAB ilgst jau samērā ilgi, taču «pieaugošas bažas» izraisa tas, ka KNAB darbinieki sāk šī konflikta dēļ pamest biroju. «Protams, šis jautājums būs atsevišķi jāvērtē. Es neizslēdzu arī tikšanos ar KNAB vadošajiem darbiniekiem, lai šos jautājumus pārrunātu,» pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers.

Dombrovskis sacīja, ka nepieciešamības gadījumā šo jautājumu varētu pārrunāt arī ar ģenerālprokuroru un citiem nozares pārstāvjiem.

Politiķis uzsvēra, ka pārraudzības iespējas pār KNAB premjeram un valdībai ir tādas, kādas noteiktas likumā, un tās ir ļoti ierobežotas.

Kā ziņots, oktobra beigās KNAB nolēmuši pamest vēl vairāki biroja darbinieki, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Viena darbiniece pametīs Diānas Kurpnieces vadīto Korupcijas novēršanas nodaļu, bet otra aizies no vēl nesen Ilzes Dravenieces vadītās Juridiskās un personālvadības nodaļas. Dravenieci KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks 19.septembrī par disciplinārpārkāpumiem atbrīvoja no amata.

Trešais darbinieks, kurš uzrakstījis atlūgumu, ir no Jutas Strīķes vadītā korupcijas apkarošanas bloka.

Līdz ar to kopumā oktobra beigās KNAB pametīs pieci darbinieki. Par diviem aģentūra LETA ziņoja jau iepriekš - tie ir KNAB izmeklētāji Rimants Kuzma un Agnese Indriksone, kuri karjeru turpinās prokuratūrā.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā konflikts starp KNAB priekšnieku Streļčenoku un KNAB darbiniekiem uzņēmis jaunus apgriezienus. Streļčenoks ierosinājis divas disciplinārlietas pret savu vietnieci Strīķi, bet 19.septembrī piemēroja disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Draveniecei.

Komentāri (101)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu