ZRP šķeltnieki pagaidām deputāta mandātu nenoliks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieci deputāti, kas atšķēlās no Zatlera Reformu partijas (ZRP), pagaidām neapsver Saeimas mandāta nolikšanu, liecina veiktā deputātu aptauja.

ZRP pametusī deputāte Elīna Siliņa uzsvēra, ka mandāta nolikšana būtu apsverama tikai tādā gadījumā, ja valdības veidošana ievilktos, prezidenta nominētais pirmais premjers nespētu izveidot valdību un tiktu nominēts nākamais kandidāts. Trešdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijai Siliņa gan atzina, ka apsver iespēju nolikt mandātu, ja neizdosies izveidot koalīciju.

Savukārt Gunārs Rusiņš norādīja, ka mandāta nolikšana būtu vēlētāju pievilšana. Viņš apliecināja, ka strādās kopā vienotā grupā un sešiem deputātiem, kas pameta partiju, nebūs nekādu sarkano līniju, viņi pieturēsies pie ZRP principiem. Tomēr, ja valdībā tiks aicināta Zaļo un zemnieku savienība, par to būtu jālemj kopā ar ZRP.

"Nekas neliecina, ka mandāta nolikšana risina situāciju," teica Siliņa.

Arī Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs apliecināja, ka pagaidām mandātu neplāno nolikt.

Jau vēstīts, ka svētdien no ZRP atšķēlās seši deputāti, līdz ar to ZRP frakcijai palikušas tikai 16 balsis. ZRP otrdien gan noslēgusi sadarbības līgumu ar šķeltniekiem.

Ziņots, ka arī ZRP pametušais Klāvs Olšteins būtu gatavs nolikt deputāta mandātu, ja nebūs iespējams izveidot koalīciju. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ir iespējams izveidot valdību, jo Olšteina vadītā sešu deputātu grupa ir gatava atbalstīt "Vienotības", ZRP un Nacionālās apvienības koalīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu