Lietuvas mediju uzraugs prasa PBK atvainošanos par nicinošo pārraidi (61)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lietuvas Radio un televīzijas komisija otrdien paziņoja, ka ir pieprasīja krievu valodā raidošajam «Pirmajam Baltijas kanālam» (PBK) atsaukt melīgo informāciju, kas pausta nesenajā pārraidē par 1991.gada 13.janvāra notikumiem Lietuvā, un atvainoties Lietuvas iedzīvotājiem. Pēc pārraides Lietuvas otrais lielākais maksas televīzijas tīkls «Cgates» pirmdienas vakarā uz laiku pārtraucis translēt Latvijā reģistrēto PBK.

Nepatiesie fakti par padomju agresiju pret Lietuvu 1991.gada 13.janvārī pausti PBK raidījumā «Cilvēks un likums», kas tika pārraidīts 4.oktobrī.

«Komisija aicina PBK atvainoties Lietuvas iedzīvotājiem par tādas informācijas izplatīšanu, kas var aizskart viņu pilsoniskās jūtas,» paziņojumā norādīja Lietuvas radio un televīzijas uzraugs.

Piektdien PBK pārraidītajā Krievijā sagatavotajā raidījumā «Cilvēks un likums» Krievijas pilsonis Mihails Golovatovs, kurš 1991.gada 13.janvārī Viļņā komandēja padomju specvienības «Alfa» grupu, kas uzbruka Viļņas televīzijas tornim, un citi raidījuma dalībnieki noliedza, ka šāds uzbrukums vispār noticis, ziņo portāls «15min.lt». Lietuvā noliegt, ka 1991.gada 13.janvārī notika uzbrukums Viļņas televīzijas tornim, ir noziegums.

Par šo raidījumu pēc savas iniciatīvas sākusi izmeklēšanu Lietuvas Radio un televīzijas komisija. Tās priekšsēdētājs Edmunds Vaitekūns aģentūrai BNS pastāstīja, ka komisija izvērtēs raidījuma atbilstību Lietuvas likumiem, kā arī pieļāva iespēju, ka vajadzības gadījumā varētu vērsties Latvijas institūcijās, lai PBK sodītu ar naudassodu, jo PBK ir reģistrēts Latvijā.

Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska teica, ka pēc Lietuvas mediju uzrauga lūguma tā pieprasījusi PBK raidījumam par 1991.gada 13.janvāra notikumiem ierakstu.

Padomju armijas, Valsts drošības komitejas (VDK) un Komunistiskās partijas neveiksmīgajā mēģinājumā gāzt Lietuvas valdību, kas bija pasludinājusi valsts neatkarību, 1991.gada 13.janvārī gāja bojā 14 mierīgie iedzīvotāji un vairāk nekā 1000 tika ievainoti, kad padomju varas pārstāvji mēģināja ieņemt televīzijas torni un Lietuvas radio un televīzijas ēku Viļņā.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu