Neatklāj kinoteātra šāvēja psihiatriskās ekspertīzes rezultātus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bankas darbinieka nošaušanā kinoteātrī "Citadele" vainotajam juristam Nikolajam Zikovam pabeigta stacionārā psihiatriskā ekspertīze, taču tās rezultāti netiek atklāti.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne teica, ka prokuratūra ir saņēmusi stacionārās kompleksās tiesu psihiatriskās un psiholoģiskās ekspertīzes atzinumu, taču, ņemot vērā to, ka atzinums satur ziņas par apsūdzētā veselības stāvokli, plašāku informāciju prokuratūra nesniedz.

Pakalne gan piebilda, ka pašu krimināllietu drīzumā plānots nodot tiesai.

Arī apsūdzētā advokāts Vilis Sruoģis nekādu informāciju nesniedza.

"Neesmu tiesīgs šādu jautājumu komentēt, jo ekspertīzes slēdzieni ir sensitīvi dati," viņš piebilda.

Sruoģis gan norādīja, ka Zikovam ir cits aizstāvis un pats Sruoģis esot rezervē. Advokāta vārdu viņš nevarot atklāt, ja nav dota piekrišana.

Jau ziņots, ka Zikovam tika veikta ambulatorā psihiatriskā ekspertīze, tomēr, ņemot vērā ārstu rekomendācijas, prokurore Jekaterina Kušakova noteica Zikovam stacionāro psihiatrisko ekspertīzi.

Prokurore Zikovam apsūdzību uzrādījusi par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz divdesmit gadiem.

Policija prokuratūrai lūdza uzrādīt apsūdzību arī par šaujamieroču lietošanas vai izmantošanas nosacījumu vai kārtības pārkāpšanu un huligānismu. Prokurore gan apsūdzību neuzrādīja, un lietu šajā daļā izbeidza nozieguma sastāva trūkuma dēļ.

Zikova skaidrojums par notikušo prokurorei joprojām nav zināms, jo Zikovs izmantojot savas tiesības un liecības nesniedz, viņš neizsaka arī savu attieksmi pret izvirzīto apsūdzību.

Tiesa apcietinājumu Zikovam piemēroja 21.februārī pēc tam, kad divas dienas iepriekš viņš kinoteātrī "Citadele" nošāva bankas "Citadele" augsta ranga darbinieku Aigaru Egli. Zikova aizstāvju pūliņi mainīt drošības līdzekli līdz šim nav vainagojušies ar panākumiem.

Pēc sākotnējās informācijas, konflikts starp cietušo un Zikovu izcēlies par to, ka Zikovs pārāk skaļi ēdis popkornu.

Zikova advokāts apgalvoja, ka uzbrukums notika filmas beigās, kad cietušais viņa klientu esot centies satvert, aizstāvoties Zikovs izrāvis ieroci, un atskanējuši šāvieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu