Riga Fashion Mood: Paiya, Petra, Balck Salt, Miime, Recycled

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Pirmajā modes festivāla «Riga Fashion Mood» dienā varējām baudīt ne vien jauno dizaineru - konkursa finālistu jaunās kolekcijas, bet arī jau zināmu zīmolu jaunākos veikumus. Fotoreportāža no modes festivāla pirmās dienas.

Black Salt

Pavasara/vasaras 2014 kolekcijas «Aist - a Good Choice for Childmaking» iedvesmas avots ir cilvēki un dabas kārtība. Dabā vīriešu dzimuma pārstāvji parasti ir košāki par sieviešu dzimuma - šāds princips tiek ievērots arī šajā Black Salt vīriešu kolekcijā, kuras tērpus rotā provokatīvi uzraksti.

Petra.lv

Zīmola Petra kolekcija radīta ikdienas piedzīvojumiem un svētku notikumiem meitenēm no pusgada līdz pat pusaudžu vecumam. Kolekcijas iedvesma ir paši bērni, tāpēc apģērbi radīti ar patiesu izpratni par mazu meiteņu lielajiem sapņiem un cieņu pret mammu rūpēm un pārdomātājām prasībām. Modeļi ir vienkārši un praktiski, lielākoties bez bērniem tik neērtajām aizdarēm. Kolekcijas tērpus papildina oriģinālas auduma aplikācijas un roku darbs, piemēram, tamborēti elementi.

Petra.lv/ Paiya/Black Salt
Petra.lv/ Paiya/Black Salt Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Paiya

Zīmola pavasara/vasaras 2014 kolekcija ir veltīta gudrai un darbīgai dāmai, kas ir savas dzīves valdniece un jebkādos apstākļos saglabā sievišķību un augstu pašcieņu. Apģērbs kalpo viņai, nevis otrādi. Kolekcija radīta, lai atbalstītu Sievieti gan viņas darba, gan atpūtas brīžos. Kolekcijas iedvesmas avoti ir jūra, vējš, saule un brīva, pašpārliecināta Sieviete. Apģērbam nav jābūt ne uzkrītošam, ne izaicinošam, lai Sieviete tajā izceltos. Viegla asimetrija izcels individualitāti, un materiālu un krāsu kontrasti uzsvērs viņas daudzveidīgo dabu.

Miime

Zīmola Miime apģērbu kolekcija iedvesmo ar savu moderno dizainu un augsto kvalitāti, kā arī pārdomātu un praktisku izsmalcinātību. Kolekcijā ietilpst modernas un ērtas žaketes, bikses, vestes, svārki, T-krekli, adījumi un aksesuāri. Apģērbs ir ideāli piemērots visai ģimenei kā atpūtā, tā svētkos.

Hebe

Bērnu apģērbu zīmola Hebe kolekcija, kā ierasts, ir ražota no augstas kvalitātes viegli kopjamiem audumiem. Kolekcijas apģērbiem piemīt vienkāršība, kas savienojumā ar pārdomātām detaļām un apdrukām piešķir unikālu raksturu. Tā mazajiem nēsātājiem būs piemērota gan nēsāšanai mājās, gan skolas gaitās, ciemojoties, pastaigājoties, spēlējoties un ballējoties.

Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Recycled.lv

Recycled.lv un zīmola dizainere Ingrīda Zābere piedāvā konceptuālu kokteiļkleitu kolekciju, kas veidota no lietotām un neaktuālām vīriešu žaketēm. Kolekciju «Break Fest» iedvesmojusi viena no stilīgākajām 60. gadu Holivudas filmām «Breakfast at Tiffany's». Filma ironizē par augstākās sabiedrības normām un meitenēm, kuru labākie draugi ir briljanti - vienalga, kādā ceļā iegūti. Kolekcijas zīda un atlasa drapējumi un zelta aksesuāri uzbur glamūrīgas dzīves ilūziju, aiz kuras cenšas paslēpties sievietes vientulība, skumjas un bezspēcība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu