Bostonas policija arestē 129 akcijas "Okupē Volstrītu" dalībniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izjaucot protesta akcijas "Okupē Volstrītu" iedvesmotu demonstrāciju, Bostonas policija otrdien arestējusi 129 cilvēkus, apliecināja policijas pārstāvis Edijs Krispins. Vairums aizturēto arestēti par nelikumīgu pulcēšanos.

Demonstrantiem bija dota atļauja pulcēties pilsētas centrā esošajā laukumā, taču, aizvien pieaugot mītiņa dalībnieku skaitam, protestētāji ieņēma arī tuvumā esošo zaļo zonu un apkārtējās ielas.

Pilsētas mērs Tomass Menino aizstāv policijas rīcību. "Es saprotu, ka viņiem ir vārda brīvība, taču mums ir jāvada pilsēta. Pilsoniskā nepakļaušanās netiks paciesta," uzsvēra mērs, vienlaikus atzīstot, ka atbalsta protestētāju pūliņus.

Kā vēsta laikraksts "Boston Globe", īsi pēc pusnakts laukumu, kurā bija sapulcējušies protestētāji, aplenca aptuveni 200 policistu un pavēlēja demonstrantiem izklīst. Kad viņi attiecās to darīt, iejaucās policija, saslēdza protestētājus roku dzelžos un izklīdināja demonstrantus.

Kā vēsta protesta kustības "Okupē Bostonu" tīmekļa vietne, policisti "brutāli uzbruka" demonstrantiem. "Vienoti cilvēki nekad netiks sakauti", "šis ir miermīlīgs protests" un "visa pasaule vēro", skandēja demonstranti. Policija paziņoja, ka viens no policistiem dabūjis belzienu pa seju, bet citādi neviens likumsargs vai protestētājs nav cietis, vēsta laikraksts.

Protesti pret korporatīvo alkatību un Volstrītas ietekmi politikā sākās Ņujorkā pirms aptuveni trim nedēļām,

un kopš tā laika līdzīgas demonstrācijas ir notikušas vairākās ASV pilsētās.

Tomēr, neskatoties uz pagājušo laiku, demonstranti joprojām atsakās izvirzīt jebkādus konkrētus mērķus.

Protesta akcijas mājaslapā paziņots, ka "viena lieta, kas mums visiem ir kopīga, ir tas, ka mēs esam 99%, kas vairs ilgāk necietīs viena procenta alkatību un korupciju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu