Citroen domā par Peugeot 2008 konkurentu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Citroen apsver domu izlaist mazu krosoveru, kurš būtu Peugeot 2008, Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka un citu šīs klases auto konkurents.

Par to britu izdevumam Autocar pastāstījis Citroen C sērijas (salīdzinoši lēto, vienkāršo auto saime) vadītājs Pjērs Monferīni. Pagaidām gan viņš atklājis tikai to, ka kompānijā par šādu modeli domā un konkrētu informāciju par iespējamo izlaišanas termiņu sniegt nespēj.

Paralēli Monferīni atklājis, ka DS sērijā nākamgad tiks izlaists krosovers – konceptauto Wild Rubis sērijveida versija. Tiesa, Citroen vēl neesot pieņēmuši galīgo lēmumu, vai auto tiks pārdots tikai Ķīnā vai arī nonāks citos tirgos, tai skaitā Eiropā. Iepriekš gan Citroen vadītājs Frederiks Banzē izteicās, ka vecajā pasaulē Citroen DS sērijas šis krosovers nenonāks.

Citroen Wild Rubis Concept
Citroen Wild Rubis Concept Foto: Citroen

Vienlaicīgi C sērijas vadītājs atklājis, ka modeļa C6 pēctecis pārcelsies pie DS automobiļiem un tiks dēvēts par DS6, savukārt C5 paliks starp «vienkāršajiem» modeļiem. Paralēli visam tiks turpināta arī sadarbība ar Toyota un izstrādāts jauns C1. Kā zināms, C1 faktiski ir identisks modelis Toyota Aygo un Peugeot 107.

Nobeigumā var atzīmēt, ka pirmais jaunās C sērijas modelis, uz Frankfurtē demonstrētā C4 Cactus bāzes tapušais auto, pasaules debiju piedzīvos nākamā gada februārī.

Peugeot 2008
Peugeot 2008 Foto: Peugeot
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu