Komunisti no Ziemelķorejas atkal draud Dienvidkorejai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Komunistiskā Ziemeļkoreja sestdien nosodīja Dienvidkorejas propagandas raidījumus, kas adresēti komunistiskās kaimiņvalsts pilsoņiem, un brīdināja, ka "nicināmā psiholoģiskā kampaņa" var izprovocēt nopietnu militāru konfliktu.

Phenjanas Pasta un sakaru ministrijas pārstāvis piedraudēja, ka armija "bez žēlastības sodīs" Seulas raidorganizācijas, ja propagandas kampaņa netiks pārtraukta.

Kāda anonīma ziemeļkorejiešu amatpersona, kuru citē Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra, norādījusi, ka Dienvidkoreja apraidi uzsākusi augusta vidū no kādas abu valstu robežas tuvumā esošas salas Dzeltenajā jūrā, izmantojot to pašu frekvenci, kuru lieto Ziemeļkorejas televīzija.

Phenjana norāda, ka Seula pastiprinājusi arī savu radio propagandu un ka arī šajā gadījumā tiekot izmantotas Ziemeļkorejas lietotās frekvences. Ziemeļkoreja brīdina, ka "provokatīvā un bīstamā" kampaņa var novest abu valstu attiecības līdz "briesmīgam militāram konfliktam".

Phenjana un Seula 2004.gadā vienojās pārtraukt pārrobežu propagandu, taču pēc dienvidkorejiešu karakuģa nogremdēšanas 2010.gada martā Dienvidkoreja nolēma atsākt raidorganizācijas "Brīvības balss" darbību. Savukārt pēc Dienvidkorejai piederošās salas apšaudīšanas pagājušā gada novembrī, dienvidkorejiešu armija atsāka skrejlapiņu pārsūtīšanu pāri robežai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu