Latvijas lepnums - prezidents Bērziņš sacīs uzrunu ANO Ģenerālās asamblejas sesijā (157)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mūsu valsts galvenais orators - Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš 24.septembrī sacīs uzrunu vispārējo debašu atklāšanā ANO Ģenerālās asamblejas 68.sesijā, liecina prezidenta darba kārtība.

Pirmdien Bērziņš piedalīsies ASV prezidenta Baraka Obamas un Mišelas Obamas kundzes rīkotajā pieņemšanā.

Prezidents ASV tiksies arī ar ASV latviešu kopienu Ņujorkā un Baltijas Amerikas Brīvības fonda direktoru padomes priekšsēdētāju Kimu Deivisu (Kim Davis).

Trešdien Valsts prezidentam plānota intervija žurnālam «The Wall Street Journal» un intervija «Bloomberg News», norāda Valsts prezidenta kanceleja.

Ārlietu ministrija informē, ka arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs no 23. līdz 27.septembrim piedalīsies augsta līmeņa nedēļas pasākumos Ņujorkā.

ANO sesijā diskusijas notiks galvenokārt par Tūkstošgades attīstības mērķu īstenošanu un gatavošanos jaunajam globālās attīstības ietvaram pēc 2015.gada.

25.septembrī Rinkēvičs plāno uzrunāt 68.sesijas augsta līmeņa pasākuma par Tūkstošgades attīstības mērķu īstenošanu dalībniekus. Ministrs uzstāsies arī augsta līmeņa pasākumā, kas veltīts Vīnes Cilvēktiesību deklarācijas 20.gadskārtai.

Tāpat ārlietu ministram ir plānotas uzstāšanās Frankofonijas organizācijas ministru līmeņa sanāksmē, ASV organizētajā pasākumā dzimumu līdztiesības veicināšanai un nostiprināšanai «Vienlīdzīgas nākotnes partnerība», ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas, Somijas un Libērijas organizētā pasākumā «Brīvība no vardarbības katrai sievietei un meitenei», Starptautiskā miera institūta un Zviedrijas kopīgi organizētajā apaļā galda diskusijā, paužot Latvijas atbalstu brīvam internetam, ASV - Adrijas un ASV – Baltijas hartu ārlietu ministru sanāksmē.

Rinkēvičam ir plānotas arī vairākas divpusējās tikšanās. Tāpat paredzēts parakstīt protokolus par Latvijas diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Austrumtimoru un Kongo.

Komentāri (157)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu