Koalīciju veidos pēc tikšanās ar Bērziņu; sava loma viņam būšot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) informē, ka tālākas koalīcijas veidošanas sarunas, tai skaitā par trešā partnera piesaistīšanu, notiks pēc tam, kad savu darbu būs beigusi "Vienotības" un Zatlera Reformu partijas (ZRP) ekspertu grupa, kā arī notikusi tikšanās ar valsts prezidentu Andri Bērziņu. Dombrovskis atzīst, ka "zināma loma" prezidentam koalīcijas veidošanā būs.

Premjers skaidro, ka svarīgākais faktors būs Vienotības un ZRP pieņemtais lēmums par trešo partneri, tomēr zināma loma būšot arī prezidentam. Tieši tāpēc arī esot pieņemts lēmums sarunas turpināt pēc tikšanās ar Bērziņu.

Pie prezidenta abas partijas iešot ar dokumentu, kurā uzskaitītas jau patlaban panāktās vienošanās starp "Vienotību" un ZRP. Lēmums par trešo partneri koalīcijā joprojām pieņemts neesot.

Dombrovskis apliecināja savu gatavību uzņemties jaunās valdības veidošanas procesu un pretendēt uz premjera krēslu, taču savas izredzes komentēt viņš izvairījās.

Kā jau ziņots, prezidents Andris Bērziņš trešdien sāk sarunas ar Saeimā ievēlētajām partijām. Partijas pie prezidenta nāks katra atsevišķi. Pirmā ar prezidentu tiksies vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusī partija (Saskaņas centrs), pēdējā - vismazāk balsu ieguvusī (Zaļo un zemnieku savienība).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu