Tiesa apstiprina Saab pieteikumu bankrota aizsardzībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas apelāciju tiesa trešdien apstiprinājusi autobūves kompānijas "Saab Automobile" pieteikumu, kurā tā lūdza aizsardzību pret bankrotu, teikts tiesas paziņojumā.

"Apelāciju tiesa atceļ apgabaltiesas iepriekšējo lēmumu un ļauj "Saab" īstenot reorganizāciju," norādīja tiesa.

Kā ziņots, "Saab" 7.septembrī tiesā iesniedza pieteikumu brīvprātīgai reorganizācijai jeb tiesas aizsardzībai pret bankrotu, ņemot vērā uzņēmuma nespēju apmaksāt rēķinus.

Šī pieteikuma mērķis bija nodrošināt uzņēmumam aizsardzību pret kreditoriem.

Taču Vēnešborjas apgabaltiesa dienu vēlāk paziņoja, ka "nav pietiekamu iemeslu uzskatīt, ka kompānijas reorganizācija būs veiksmīga, tāpēc uzņēmuma pieteikums ir noraidīts".

Tiesa norādīja, ka kompānija nav spējīga atmaksāt tās parādsaistības un pauda šaubas par "Saab" spēju iegūt nepieciešamo finansējumu.

Jau ziņots, ka 2010.gada sākumā "Saab" pēdējā brīdī tika izglābts, jo uzņēmumu no ASV autoražošanas giganta "General Motors", kas bija stipri cietis globālās finanšu krīzes rezultātā, atpirka nelielais nīderlandiešu uzņēmums "Spyker", kas tagad pazīstams kā "Swedish Automobile".

Kopš tā laika jaunajam īpašniekam nācies pārdzīvot vienu skaidras naudas krīzi pēc otras.

"Swedish Automobile" nesen piedzīvojusi bankrota draudus un jūlijā bija spiesta aizkavēt darbinieku algu izmaksu, apgalvojot, ka paredzētie investoru līdzekļi nav tikuši saņemti laikā.

Turklāt "Saab" ražošana ar dažādiem pārtraukumiem tikusi apturēta jau kopš aprīļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu