Lexus atklāj kompaktā krosovera prototipu (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Jau iepriekš ziņojām, ka Lexus ir iecerējis savā klāstā bez RX iekļaut vēl vienu, izmēru ziņā kompaktāku krosoveru.

Attiecīgais prototips, kas nodēvēts par LF-NX, tiks prezentēts jau pēc nedēļas Frankfurtes auto izstādē. Un gadījumā, ja Lexus nolems auto laist sērijveida ražošanā, tad tādiem krosoveriem kā Range Rover Evoque un Audi Q3 būs jauns konkurents, vēsta Motor.ru.

LF-NX ir apgādāts ar sērijveida sedana ES 300h hibrīddzinēju, kurā ietilpst Atkinsona cikla 2,5 litru četru cilindru benzīna agregāts un elektromotors.

Konceptautomobiļa gadījumā abu spēka agregātu vilkme tiek novadīta priekšējiem riteņiem, taču, kā britu izdevumam atklājis LF-NX projekta vadītājs Nobujuki Tomatsu, sērijveida modeļa konstrukcijā netiek izslēgta arī pilnpiedziņas sistēmas opcija.

«Mēs neesam atteikušies no pilnpiedziņas sistēmas. Šis hibrīddzinējs ir tikai atskaites punkts,» sacījis Tomatsu.

Uz Toyota RAV4 tehnoloģiskās platformas konstruētais auto ir ārkārtīgi futūristisks un atsauc atmiņā iepriekšējo gadu Peugeot mašīnas, kuru priekšējais gaisa savācējs stiepās platumā ar katru feisliftu un tikai pēc kritiskās robežas sasniegšanas ir atguvis saprātīgus izmērus. Arī LF-NX radiatora reste jau aizņem visu priekšējo daļu, un ir pamats domāt, ka tā kļūs mazāka, tiesa, Tomatsu uzsver, ka šis nav tas konceptauto, kurš 95% apmērā atbilst potenciālajam sērijveida modelim; pēc Tomatsu teiktā, ja cilvēkiem patiks, tad tāds NX nonāks arī sērijveida ražošanā.

Uz konveijera Lexus NX varētu nonākt nākamā gada vidū.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu