ANO: Somālijā 750 000 cilvēku draud bada nāve

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somālijā 750 000 cilvēku draud bada nāve, teikts pirmdien izplatītajā ANO ziņojumā par badu, kas pārņēmis jau sesto kara plosītās valsts dienviddaļas reģionu. "Desmiti tūkstošu cilvēku jau ir miruši, vairāk nekā puse no tiem ir bērni," lasāms ANO Somālijas pārtikas situācijas analīzes komandas ziņojumā, kur norādīts, ka arī Bajas reģions pasludināts par bada zonu.

"Kopumā četri miljoni cilvēku Somālijā ir krīzes situācijā, bet 750 000 draud bada nāve nākamo četru mēnešu laikā, ja netiks sniegta adekvāta atbilde," norāda ziņojuma autori.

Bajas reģions, kurā atrodas arī tā lielākā pilsēta Baidoa, ir islāmistu nemiernieku kustības "Shebab" kontrolēta teritorija. Līdz šim nemiernieki teritorijās, kas atrodas to kontrolē, noteikuši striktus ierobežojumus palīdzības piegādēm.

"Pieņemot, ka atbildes soļi [saistībā ar Somālijas badu] saglabāsies pašreizējā līmenī, sagaidāms, ka bada zona tuvākajos mēnešos turpinās izplesties," norādīja ziņojuma autori.

Salīdzinot ar jūliju, kad Bakolas un Lejas Šabelles reģioni Dienvidsomālijā tika pasludināti par bada zonu, cilvēku skaits, kam draud bada nāve, pieaudzies par 66%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu