Pārbaudi saderību ar politiskajām partijām un deputātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot no trešdienas, 31.augusta, ikvienam būs iespēja pārbaudīt savu saderību ar politiskajām partijām un deputātu kandidātiem, kas startē 11.Saeimas vēlēšanās, jo sāks darboties interaktīvā anketa "Pielaiko partiju!", informēja "GudrasGalvas.lv" koordinatore Linda Jākobsone.

Šogad "Pielaiko partiju!" anketa ir integrēta interneta vietnē "GudrasGalvas.lv", un tas nodrošina projekta jauninājumu - potenciālie vēlētāji savu viedokli par dažādiem sabiedriski nozīmīgiem jautājumiem varēs salīdzināt ne tikai ar politisko partiju nostādni, bet arī ar konkrētu deputātu kandidātu viedokli. Vienīgais nosacījums - kandidātiem vietnē "GudrasGalvas.lv" jāaizpilda "Pielaiko partiju!" anketa.

Arī šogad anketu sabiedriskās politikas centra "Providus" uzdevumā ir izstrādājis Latvijas Universitātes (LU) asociētais profesors Ivars Austers. Anketas 21 jautājums ir atlasīts sistemātiskā veidā, sekojot vispārpieņemtiem zinātniskiem principiem. Pielaikojot partiju, vēlētājiem būs iespējams savu un partiju un to politiķu viedokli salīdzināt četrās dimensijās.

Pirmā - "Nacionālā" - raksturo konservatīvismu vai liberālismu, otrā - "Sociālistiskie ideāli" - raksturo kreisās vai labējās vērtības, trešā - "Līdzdalība" - tautas varu vai politiķu varu, savukārt ceturtā - "Valsts roka" - valstij piešķirto lomu.

Anketas prezentācija notiks trešdien, 31.augustā, plkst.11 LU Ķīmijas fakultātē K.Valdemāra ielā 48.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu