Putins ar dekrētu aizliedz protestus Soču Olimpiādes laikā (52)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar īpaša dekrēta starpniecību piektdien aizliedzis protesta pasākumu rīkošanu nākamā gada Soču ziemas olimpisko spēļu laikā, kā arī ieviesis vērienīgu drošības pasākumu programmu.

Dekrēts nosaka olimpisko spēļu sporta pasākumu norises vietas, transporta mezglus un noteiktus satiksmes posmus par kontroles zonām, kuros tiks pārmeklēti visi iebraucēji, kā arī viņu personīgās mantas.

Tāpat noteikta apjomīga aizliegtā zona ar ierobežotām piekļuves tiesībām, kā arī aizliegta transportlīdzekļu iebraukšana Sočos, izņemot akreditēto transportu un pārvietošanās līdzekļus, kas pieder pilsētas iedzīvotājiem.

Dekrēts aizliedz jebkādas publiskas demonstrācijas laika posmā no 7. līdz 21.februārim, kas nav saistītas ar olimpisko spēļu norisi.

Aktīvisti pieņemto lēmumu tūdaļ pat pēc tā publiskošanas nodēvējuši par antikonstitucionālu.

Īpaši sašutuši par pieņemto lēmumu ir Krievijas pieņemtā pretrunīgi vērtētā «antigeju» likuma pretinieki. Neskatoties uz dekrētu, atbildīgās organizācijas sola Sočos sarīkot praida gājienu.

Kā ziņots, Putina jūnijā parakstītais likumprojekts nosaka, ka ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām. Šī likuma sakarā vairakkārt izskanējuši aicinājumi boikotēt Soču olimpiskās spēles.

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014.gada 7. līdz 23.februārim.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu