Saab atkal problēmas ar algu izmaksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas autobūves kompānija "Saab Automobile" otrdien brīdināja savus darbiniekus, ka augustā atkal varētu kavēties algu izmaksa.

"Saab Automobile" un kompānijas mātesuzņēmuma "Swedish Automobile" kopīgajā paziņojumā norādīts, ka pastāv algu izmaksas kavēšanās risks, jo daļa investoru solīto līdzekļu uzņēmumam varētu netikt pārskaitīta laikā.

Tomēr "Saab Automobile" norāda, ka uzņēmums īsteno nepieciešamos pasākumus šo līdzekļu saņemšanai, kā arī turpina sarunas ar vairākām pusēm par papildu īstermiņa finansējuma piesaisti.

Ja algu izmaksa kavēsies arī šomēnes, tas būs jau trešais mēnesis, kad aptuveni 3700 "Saab Automobile" darbinieku darba algu nesaņem laikā.

Paziņojums par iespējamo algu kavēšanos izskan tikai dažas dienas pēc tam, kad "Swedish Automobile" bija spiesta taisnoties par ievērojamu algu palielinājumu kompānijas valdes locekļiem, ieskaitot valdes priekšsēdētāja algas pieaugumu 633% apmērā.

Kā ziņots, 2010.gada sākumā "Saab" pēdējā brīdī tika izglābts, jo uzņēmumu no ASV autoražošanas giganta "General Motors", kas bija stipri cietis globālās finanšu krīzes rezultātā, atpirka nelielais nīderlandiešu uzņēmums "Spyker", kas tagad pazīstams kā "Swedish Automobile".

Kopš tā laika jaunajam īpašniekam nācies pārdzīvot vienu skaidras naudas krīzi pēc otras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu