LU notiek izglītības vēsturnieku konference (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 24.augustam Latvijas Universitātē (LU) norisināsies ikgadējā Starptautiskā izglītības vēsturnieku konference, kas šogad ir veltīta tēmai «Izglītība un vara: vēsturiskā perspektīva», informēja LU Preses centrā.

Paredzēts, ka tā pulcēs gandrīz 250 dalībniekus no 130 universitātēm 32 pasaules valstīs. Darbs tiks organizēts 62 sesijās ar 3-4 referātiem katrā no tām.

Konferences četrās plenārsēdēs referēs Maris A.Vinovskis no Mičiganas Universitātes ASV, Marks Depāpe no Lēvenes Universitātes Beļģijā, Alberto Martinezs Būms no Nacionālās pedagoģijas universitātes Kolumbijā un bijusī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kas pārstāvēs LU.

Konferences uzmanības lokā atradīsies izglītības vēstures jautājumi par to, kā uzurpētā vai pašpasludinātā, vai dāvinātā, vai demokrātiskā, vai dabiskā ceļā iegūtā vara darbojas izglītības laukā, kā tā ir ietekmējusi pedagogus un viņu izglītību, kā pedagogu izglītība ir ietekmējusi varu. Tāpat tajā apspriedīs to, kā vara un izglītība ietekmē bērnību un jaunību un kā tā ietekmē dzimumu identitātes veidošanos, kā vara atspoguļojas mācību saturā, grāmatās, mācību līdzekļos.

Tāpat konferencē mēģinās noskaidrot, kā varai kalpo pedagoģijas zinātne un kā tā ietekmē varu, kā var saprast un izskaidrot izglītības un varas attiecības, kā izglītības laukā ar varas palīdzību var atbalstīt, ierobežot, stimulēt un noliegt, un to, vai un kā iespējams varai izglītības laukā pretoties.

Dalību tajā apstiprinājuši 243 dalībnieki, no tiem 127 profesori un 38 doktoranti. Dalībnieki pārstāv 130 universitātes no 32 pasaules valstīm - Apvienotās Karalistes, Argentīnas, ASV, Austrālijas, Austrijas, Beļģijas, Brazīlijas, Francijas, Grieķijas, Igaunijas, Itālijas, Japānas, Jaunzēlandes, Kanādas, Korejas, Kolumbijas, Krievijas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas, Meksikas, Nigērijas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Somijas, Spānijas, Šveices, Ungārijas, Vācijas, Zviedrijas.

Plašāka informācija par konferenci pieejama mājaslapā «www.lu.lv/ische2013/». Konferenci rīko LU un Baltijas Pedagoģijas vēsturnieku asociācija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu