Londonā aizturēts Snoudena materiālus publicējušā žurnālista partneris (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu policija svētdien Londonas Hītrovas lidostā uz deviņām stundām aizturējusi par ASV izlūkdienestu izspiegošanas programmu publicējušā žurnālista partneri Dāvidu Mirandu, pavēstīja cilvēktiesību aizsardzības organizācija «Amnesty International» un likumsargi.

Britu varasiestādes, aizturot Mirandu, īsteno «patvarīgu atriebības taktiku», skaidroja cilvēktiesību aizstāvji.

Metropoles policija apstiprināja, ka Hītrovas lidostā aizturēts Miranda - laikraksta «The Guardian» žurnālista Glena Grīnvalda dzīvesbiedrs. Miranda bijis ceļā no Berlīnes uz Riodežaneiro.

Grīnvalds laikrakstā «The Guardian» publicēja atmaskojošus materiālus par ASV izlūkdienestu iedzīvotāju izspiegošanas programmām. Slepenos materiālus viņam bija nodevis bijušais Centrālās izlūkošanas pārvaldes līdzstrādnieks Edvards Snoudens.

«28 gadus vecs vīrietis aizturēts Hītrovas lidostā,

balstoties 2000.gada Terorisma likuma septītā pielikuma nosacījumos,» sacīja policijas preses pārstāvis.

«Viņš netika arestēts. Viņš pēc tam tika atbrīvots.»

Konfiscē visus informācijas nesējus

Mirandam konfiscēti visi elektroniskie informācijas nesēji - dators, telefons, digitālā fotokamera, spēļu iekārta, atmiņas kartes. Miranda bija ceļā no Berlīnes uz savu dzimto Brazīliju un bija piestājis Londonā.

Britu varas pārstāvji nepaskaidro motīvus, kāpēc Miranda aizturēts.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu