Vācijā ar ūdens lielgabalu izdzenā grautiņu dalībniekus Hamburgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas policija Hamburgā ar ūdens lielgabalu naktī uz svētdienu izdzenājusi grautiņu dalībniekus, kas dedzināja atkritumu konteinerus un automašīnas un mēģināja ielauzties bankā.

Nemiera cēlāji ar maskētām sejām Hamburgas ielās izgāja sestdienas vakarā pēc mierīgi aizvadīta ikgadēja ielu festivāla, kas piesaistīja aptuveni 10 000 cilvēku.

Vandāļi dedzināja atkritumu tvertnes un automašīnas un mēģināja ielauzties kādā bankā. Kad tas neizdevās, jaunieši pie bankas ieejas izraisīja ugunsgrēku.

Uzbrucēji apmētāja policistus ar pudelēm, akmeņiem un petardēm. Grautiņu laikā sestdienas vakarā un svētdienas rītā bojātas četras policijas automašīnas un aizdedzināta luksusa automašīna BMW. Galu galā grautiņu dalībnieku izdzenāšanai policija pielietoja ūdens lielgabalu.

Policija aizturējusi 13 grautiņu dalībniekus. Nemierus divi policisti guvuši vieglus ievainojumus.

Arī pagājušā gadā pēc pilsētas svētkiem Hamburgā izcēlās nemieri, kuros ievainojumus guva 14 cilvēki, tostarp 11 policisti, bet vairāk nekā 40 tika aizturēti.

Lai novērstu grautiņus, šogad Hamburgā no apkārtējiem reģioniem bija ievesti ievērojami policijas papildspēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu