Lielākā daļa neautorizēto autoservisu strādā "pelēkajā" ekonomikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākā daļa neautorizēto autoservisu strādā "pelēkajā" ekonomikas sektorā, jo izmanto nelegālo darbaspēku un maksā algas aploksnēs, šodien preses konferencē sacīja Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) prezidents Andris Kulbergs.

Viņš sacīja, ka pēc statistikas vidējā alga neautorizētajos autoservisos ir 193 lati mēnesī pirms nodokļu nomaksas, bet esot autoservisi, kuros oficiālā alga ir no 30 līdz 50 latiem mēnesī.

"Tai pašā laikā automehāniķi no autorizētajiem servisiem iet prom pēc pašu vēlēšanās un iestājas darbā neautorizētajos servisos. Manuprāt, ar to viss ir skaidrs," sacīja Kulbergs.

Viņš gan piebilda, ka uzņēmumi pie šīs situācijas nav vainīgi, jo tā rīkoties piespiež tirgus. "Zināmā mērā vainīgi ir lielie autorizētie servisi ar savām pakalpojumu cenām, jo patērētāji krīzes laikā izvēlas lētāko pakalpojumu," sacīja Kulbergs.

"Tas arī nenozīmē, ka šie servisi sniegtu nelegālus pakalpojumus, - patērētājiem tiek izsniegti čeki, arī rezerves daļas nav "melnajā tirgū" iegādātas. Taupīts tiek uz darbaspēka izmaksu rēķina," skaidroja Kulbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu