Hyundai un Kia darbinieki nobalso par streika rīkošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas autobūves uzņēmumu «Hyundai Motor» un «Kia Motors» darbinieki nobalsojuši par streiku rīkošanu, pieprasot algu palielināšanu un darba apstākļu uzlabošanu.

Ignorējot uzņēmumu vadības lūgumu, «Hyundai» un tās māsasuzņēmuma «Kia» arodbiedrības trešdien nolēma rīkot streiku, kas tiks sākts pēc obligātā mediācijas perioda, kas parasti ilgst desmit dienas.

«Hyundai» arodbiedrība vēlas 130 500 vonu (61,7 latu) pamatalgas palielināšanu uzņēmuma darbiniekiem, prēmiju aptuveni astoņu mēnešalgu apmērā, kā arī vienreizējo maksājumu visiem uzņēmumā strādājošajiem, kas atbilst 30% no «Hyundai» pagājušā gada tīrās peļņas.

Arī «Kia» arodbiedrība uzņēmuma vadībai ir iesniegusi līdzīgas prasības.

«Hyundai» arodbiedrība pagājušajā gadā no jūlija līdz septembrim rīkoja kopumā 28 streikus, samazinot uzņēmuma ražošanas apjomu par vairāk nekā 82 000 vienību, kas uzņēmumam izmaksāja 1,7 triljonus vonu (804,1 miljonu latu).

Savukārt «Kia» streiku dēļ pagājušajā gadā zaudēja 1,03 triljonus vonu (487,2 miljonus latu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu