TVNET dāvina bērniem 50 latus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/hortongrou

Sirds sažņaudzas žēlumā un skumjās, lasot Latvijas bērnu un ģimeņu lūgumus pēc palīdzības. Portāls TVNET ir saņēmis ļoti, ļoti daudz trūkumā nonākušu bērnu vēstuļu, kurās viņi atklāj skarbus un brīžiem pat necilvēcīgus dzīves apstākļus. TVNET sadarbībā ar apgādu "Zvaigzne ABC" dod iespēju ģimenēm iegādāties skolai nepieciešamās grāmatas un citas lietas 50 latu vērtībā.

Straujiem soļiem tuvojas pirmais septembris. Skolēniem un skolotājiem šis ir īpašs datums, jo sākas jaunais mācību gads. Taču tai pašā laikā ļoti daudz bērnu šai dienā jūtas vēl bēdīgāki nekā citās dienās.

Iemesls ir visai triviāls - viņu vecākiem trūkst naudiņas, lai iegādātos visu skolas gaitām nepieciešamo. Dodoties uz skolu ar veco mugursomu plecos un nodilušo penāli somā,

bērni bieži vien saņem klases biedru apsmieklu un pazemojumu.

Palīdzība vajadzīga tik daudziem!

No vienas puses portāls TVNET priecājas, ka mums ir iespēja palīdzēt daudziem bērniem sākt skolas gaitas, taču tai pašā laikā sirdī paliek milzīgs rūgtums, ka palīdzība vajadzīga tik daudziem!

Interese par TVNET akciju bija ļoti liela - jau pirmajā pieteikšanās dienā saņēmām milzum daudz bērnu lūgumu pēc palīdzības. Diemžēl TVNET spēkos ir palīdzēt tikai 50 ģimenēm.

Traģiski, ka bērniem trūkst pat pavisam ikdienišķu lietu.

Rakstot TVNET, viņi nepieprasa dārgas rotaļlietas vai modīgas spēles. Bērniņi lūdz mācību grāmatas un skolai nepieciešamos materiālus.

Palīdzību lūdz arī paši bērni

Lūdzot palīdzību, pie portāla vēršas ne tikai pieaugušie, bet arī paši bērni izsaka sāpes un izmisumu par saviem dzīves apstākļiem. Piemēram, kāds bērns atklāj: "Es esmu no daudzbērnu ģimenes, man vēl ir divi brāļi, kas arī mācās skolā. Skaitāmies trūcīga ģimene.

Mana mamma jau no aprīļa ir slima, bet tētis jūnijā palika bez darba,

tāpēc naudas praktiski nav, bet skolai tik daudz kas jāpērk. Manai ģimenei tāda dāvanu karte būtu ļoti nepieciešama."

Vēl kāds sirsnīgs, bet skaudrs lūgums pēc palīdzības: "Šis mīļais, jaukais cilvēciņš ir mana jaunākā māsiņa, kura augusi kopš 3,5 gadu vecuma bez mammas. Viņa dzīvo kopā ar vecmammu un tēti. Viņai šis atbalsts ir nepieciešams, jo tētim un vecmammai ir finansiāli grūti palaist māsu skolā. Arī man man nav šādu līdzekļu, ko palīdzēt. Māsai 16.septembrī ir dzimšanas diena, un domāju, ka šī varētu būt viņai ļoti jauka un sirsnīga dāvana no manas puses."

Palīdzība vajadzīga arī desmit bērnu ģimenei

Saņēmām palīdzības lūgumus arī no kuplām, taču grūtībās nonākušām ģimenēm. Piemēram, kāda desmit bērnu ģimene, kuras atvases ir talantīgas, dzīvo ļoti, ļoti nabadzīgi. Pieteicēja raksta: "Bērni jau nav vainīgi, bet cieš ļoti. Tētis cenšas, kā māk, bet īsti jau nemāk neviens no vecākiem. Es strādāju lombardā un redzu viņu ikdienu un likstas,

viss labākais jau ir ieķīlāts un skolas gads jau klāt.

Bērni lasa sēnes, tirgo uz ielas. Skolēni ir vairāki, vajag visiem. Bērniņi muzikāli, atsaucīgi, arī viņiem gribas maizīti ar sviestiņu un košas skolas lietas. Cik varu, palīdzu ar drēbēm, dārzeņiem. Skolas lietas noteikti noderētu. Ceru!"

TVNET palīdz jau trešo gadu

Tā kā bērniem no trūcīgām ģimenēm ļoti bieži vajadzīga palīdzība, TVNET jau trešo gadu pēc kārtas aicināja atsaukties tos bērniņus, kuru vecākiem finansiālu apsvērumu dēļ mācību līdzekļus jaunajam skolas gadam sarūpēt ir grūtības. Mudinājām nepalikt vienaldzīgiem arī pret saviem kaimiņiem, paziņām, draugiem vai radiem.

Ar bērnu vecākiem, kuri iegūs apgāda "Zvaigzne ABC" dāvanu kartes sazināsimies nākošās nedēļas sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu