Asanžs: ASV ir pateicību parādā Snoudenam (25)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tīmekļa medija «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs paudis pārliecību, ka Savienotās Valstis ir pateicību parādā bijušajam izlūkdienestu darbiniekam Edvardam Snoudenam, jo viņa atklātībā nodotā informācija pamudinājusi ASV prezidentu Baraku Obamu ierosināt reformas valsts izlūkošanas programmās.

«Šī diena bija sava veida uzvara Snoudenam un viņa daudzajiem atbalstītājiem,» sestdien paziņoja Asanžas, norādot, ka paša Snoudena lielākās bažas bija, ka, atklājot slepeno informāciju, pārmaiņas tomēr var nenotikt.

«Reformas tiešām pieņem formas un par to prezidents un cilvēki Savienotajās Valstīs un visā pasaulē ir Snoudenam lielu pateicību parādā,» norādīja Asanžas.

Jau ziņots, ka Obama piektdien ierosināja reformēt valsts izlūkošanas programmas.

Prezidents aicināja Kongresu uz sadarbību ar Balto namu, lai pārskatītu vispretrunīgāk vērtēto pēc 2011.gada 11.septembra pieņemtā pretterorisma likuma sadaļu, kas ļauj valdībai uzkrāt datus par telefonsarunām.

Obama joprojām uzstāja, ka datu uzkrāšanas programma, kura tiek īstenota, pamatojoties uz tā dēvēto 215.likuma sadaļu, ir «svarīgs instruments mūsu centienos izjaukt teroristu sazvērestības». Tomēr vienlaikus viņš aicināja izveidot «papildus drošības mehānismus», lai kliedētu sabiedrības bažas par privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumiem un nodrošinātu labāku izlūkdienestu darbības uzraudzību un lielāku caurskatāmību.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu