Saab nespēj samaksāt algas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" biroju darbinieki trešdien nesaņems tiem paredzētās algas, jo uzņēmums nav saņēmis daļu no investoru apsolītajiem maksājumiem, paziņojis autoražotājs.

"Saab" patlaban veic pārrunas ar vairākiem akcionāriem, lai rastu īstermiņa risinājumu un spētu izmaksāt algas.

Taču arodbiedrībā "IF Metall" iekļautajiem darbiniekiem algas trešdien izmaksātas, kā ierasts.

Jūlijs ir jau otrais mēnesis pēc kārtas, kad "Saab" radušās problēmas ar algu izmaksāšanu. Pagājušajā mēnesī tieši "IF Metall" locekļiem nācās gaidīt savu algu saņemšanu.

Problēma galu galā tika atrisināta pēc aizdevuma saņemšanas no "Gemini" fonda, kad nauda tika ieskaitīta darbinieku kontos.

Privātajā sektorā strādājošo arodbiedrības "Unionen" prezidente Anete Helgrena norādīja, ka nav neko dzirdējusi par naudas plūsmas problēmām, taču trešdien saņēmusi zvanu no autoražotāja.

"Kompānija piezvanīja. Viņi pavēstīja, ka ir notikusi aizkavēšanās un nauda tiks izmaksāta, cik ātri vien iespējams," sacīja Helgrena.

"Unionen" biedriem algu izmaksu nācās gaidīt arī jūnijā, kad tā tika saņemta divas dienas vēlāk. Taču arodbiedrība pavēstīja, ka tā ir gatava palīdzēt saviem biedriem.

"Mēs esam gatavi, lai "Unionen" varētu piedāvāt aizdevumus un palīdzētu ietekmētajiem cilvēkiem izdzīvot," uzsvēra Helgrena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu