Norvēģijā ar klusuma brīdi piemin teroraktu upurus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijā pirmdien ar klusuma brīdi pieminēja labējā ekstrēmista Andersa Bēringa-Breivīka piektdien sarīkoto teroraktu upurus.

Tūkstošiem cilvēku klusējot nolieca galvu pie Oslo galvenās universitātes. Piemiņas ceremoniju vadīja premjerministrs Jenss Stoltenbergs un karalis Haralds V, kuri pēc tam parakstījās līdzjūtības apliecinājumu grāmatā universitātes telpās.

"Es izsludinu klusuma brīdi, lai pieminētu upurus, kas gāja bojā valdības kvartālā un Utejas salā," sacīja Stoltenbergs.

Klusuma brīdis tika ievērots visā valstī - no akciju biržas līdz lidostām un dzelzceļa stacijām, pieminot valsts lielāko traģēdiju upuru skaita ziņā kopš Otrā pasaules kara.

32 gadus vecais norvēģu labējais ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks piektdien sarīkoja divus teroraktus - sprādzienu valdības kvartālā galvaspilsētā Oslo, kurā gāja bojā septiņi un tika ievainoti vairāki cilvēki, un apšaudi valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Tīrifjordena ezera Utejas salā, kur ekstrēmists nogalināja 86 un ievainoja 97 cilvēkus.

Arī Latvijas ministri pirmdien, sākot valdības komitejas sēdi, ar klusuma brīdi pieminēja traģisko notikumu upurus Norvēģijā.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis jau sestdien esot sazinājies ar Norvēģijas vēstnieku Latvijā, lai savā un visas Latvijas vārdā izteiktu līdzjūtību, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu