Rojas un Mērsraga novada pašvaldību vēlēšanas bez pārkāpumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Veicot četru politisko partiju iesniegto deklarāciju pārbaudi saistībā ar pērnā gada 18.decembrī notikušajām Rojas novada domes un Mērsraga novada domes vēlēšanām, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis būtiskus pārkāpumus partiju finansēšanā.

Visas četras politiskās partijas, kas bija iesniegušas deputātu kandidātu sarakstus, likumā noteiktajā termiņā iesniedza vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas, norādot priekšvēlēšanu ieņēmumus un izdevumus.

KNAB nav konstatējis būtiskus pārkāpumus partiju finansēšanā, tomēr divas partijas nav norādījušas visus ar vēlēšanu kampaņu saistītos izdevumus. Partija "Par prezidentālu republiku" nebija norādījusi tās apmaksāto drošības naudu 180 latu apmērā, un Latvijas Zemnieku savienība nebija norādījusi kādas fiziskas personas apmaksāto drošības naudu - 90 latu. Abos gadījumos par pieļautajiem pārkāpumiem partijām izteikts mutvārdu aizrādījums.

Pārējām divām politiskajām partijām - apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un partijai "Demokrāti.lv" - netika konstatēti pārkāpumi, tā atklāja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Visiem priekšvēlēšanu izdevumiem četras politiskās partijas kopā izlietoja 1279 latus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu