Viljams: mēs nevaram būt laimīgāki! (21)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas princis Viljams, viņa sieva Kembridžas hercogiene Ketrina un viņu jaundzimušais dēls pavadījuši pirmo nakti kopā, Lielbritānijai svinot troņmantnieka nākšanu pasaulē.

Pie Bakingemas pils sapulcējās līksmojoši pūļi, kad tika paziņots, ka Ketrina dzemdējusi veselīgu 3,8 kilogramus smagu puiku. Dzemdības ilgušas desmit stundas, tajās piedalījās arī princis Viljams. Dēls piedzima plkst.16.24 (plkst.18.24 pēc Latvijas laika), viņam vēl nav dots vārds.

Dzemdības notika Svētās Marijas slimnīcā Londonā, kur savulaik pasaulē nāca arī princis Viljams un princis Harijs.

«Mēs nevaram būt laimīgāki,» teiks īsā prinča Viljama paziņojumā.

Karaliene Elizabete II paziņoja, ka ir laimīga, savukārt princis Čārlzs esot ārkārtīgi priecīgs.

Svinot bērna piedzimšanu, Lielbritānijas redzamākie objekti, tostarp panorāmas rats «Londonas acs» un tornis «BT Tower», tika izgaismoti zilā un sarkanā krāsās, bet otrdien galvaspilsētā tiks šauts no lielgabaliem.

Britu laikraksti ziņu par troņmantnieka piedzimšanu publicējuši pirmajās lapās, daudziem uzliekot vienkāršu virsrakstu «Tas ir zēns». Savukārt tabloīds «The Sun» uz vienu dienu savu nosaukumu nomainījis uz «The Son».

Mazulis ir nākamais rindā uz troni pēc karalienes Elizabetes II vecākā dēla prinča Čārlza un viņa vecākā dēla Viljama.

Jaundzimušajam bērnam pienākas tituls Viņa Karaliskā Augstība Kembridžas princis.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu