Par videi nodarīto rosinās kriminālprocesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tiklīdz Rīgas dome būs apzinājusi Mārupē notikušās ekoloģiskās katastrofas rezultātā videi nodarīto kaitējumu un aprēķinājusi pašvaldībai radītos zaudējumus, par to tiks ierosināts kriminālprocess, šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejā teica tās priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC).

Turlais norādīja, ka Rīgas izpilddirektoram Jurim Radzevičam (LPP/LC) būtu jāizveido komisija, kas izvērtētu civilās aizsardzības dienestu darbību, kam par notikušo bija jāinformē iedzīvotāji un jāsniedz nepieciešamā palīdzība.

"Visas normas, noteikumi un plāni - nekas nav nostrādājis. Ne apziņošana, ne rīcība, ne seku likvidācija,"

uzskata Turlais. Komisijai būtu jāprecizē civilās aizsardzības plāni, kā arī jāveic pašvaldībai nodarīto zaudējumu aprēķināšana, lai par to varētu ierosināt kriminālprocesu.

Savāc divas tonnas beigtu zivju

Pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" direktors Agnis Kalnkaziņš šodien Mājokļu un vides komitejā informēja, ka no Māras dīķa savāktas aptuveni divas tonnas bojāgājušu zivju, kuras šodien no pilsētas izvedis specializēts atkritumu savākšanas uzņēmums.

Kalnkaziņš sacīja, ka specializēto piesārņojuma savākšanas uzņēmumu "Eko osta" ieteicis dīķa ūdeni bagātināt ar skābekli, lai veicinātu ķīmisko vielu ātrāku izšķīšanu, taču šis jautājums būšot jāizlemj Radzevičam.

Ūdens pašattīrīsies

Speciālisti iepriekš norādījuši, ka tuvāko dienu laikā piesārņojuma koncentrācija Mārupītē, Māras dīķī un Āgenskalna līcī samazināsies līdz kritiskās robežas slieksnim, bet divu nedēļu laikā notiks ūdeņu pašattīrīšanās.

Jau ziņots, ka 2.jūlija naktī Mārupē noliktavu un biznesa ēku kompleksā "Baltais vējš" ļaunprātīgas rīcības rezultātā izcēlās ugunsgrēks medicīnisko preču noliktavā, no kurienes liesmas pārmetās uz "Ecolab" noliktavu ar profesionālo sadzīves ķīmiju - mazgāšanas, dezinfekcijas līdzekļiem un medicīnā izmantotām vielām. Ugunsgrēka laikā kaitīgās vielas kopā ar dzēšanā izmantotu ūdeni ieplūdušas lietus kolektorā, pēc tam grāvī, tad Mārupītē un Māras dīķī, iznīcinot dzīvo radību ūdenī.

Policija jau ierosinājusi kriminālprocesu par ļaunprātīgu dedzināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu