Zatlers nezina, kur dzīvos pēc 7.jūlija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers nezina, kur dzīvos pēc 7.jūlija, tomēr viņš ir pārliecināts, ka ar šo problēmu tiks galā.

"Es jau vienmēr esmu bijis cilvēks, kas mīl tikt galā ar tām problēmām, kas man ir personīgas, un es ar tām tikšu galā," šodien kopīgajā preses konferencē ar premjeru Valdi Dombrovski (V) norādīja Zatlers.

"Ar dzīvesvietas, gan pagaidu, gan pastāvīgās, meklējumiem nodarbojas īpaša komisija. Man nav nekādu šaubu par to, ka šī komisija šo jautājumu atrisinās. Pats es, protams, būšu likumpaklausīgs un 8.jūlija rītā atstāšu gan rezidenci, gan Rīgas pili labā kārtībā, lai jaunais prezidents Andris Bērziņš varētu sākt strādāt ar pirmo dienu abās rezidencēs," skaidroja Zatlers.

Šorīt "Radio 101" Zatlers pastāstīja, ka vairāki draugi viņam jau ir piedāvājuši par dzīvesvietu izmantot savas mājas.

Portāls "pietiek.com" vēsta, ka Zatlers izbrāķējis jau 60 īres dzīvokļus. Turklāt vairākiem no izbrāķētajiem mājokļiem īres maksa pat pārsniegusi 1200 latu slieksni, ko Zatlers iepriekš nosaucis par nesamērīgi izšķērdīgu.

Šodien sīkākus komentārus prezidents atsacījās sniegt un preses konferences laikā tieši neatbildēja arī uz jautājumu, cik dzīvokļus būtu izbrāķējis.

Portāls vēsta, ka prezidenta ģimene privātās mantas no Jūrmalas rezidences jau ir pārvedusi uz Lilitai Zatlerei piederošo 150 kvadrātmetru plašo dzīvokli Brīvības ielas 100.namā netālu no Matīsa tirgus un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja telpām. Iepriekš Rīgas pils oficiāli noliedza izplatītās ziņas, ka Zatleri šo dzīvokli grasās atdāvināt jaunākajam dēlam uz vidusskolas izlaidumu.

Vairumu no 60 dzīvokļiem Zatlers esot izbrāķējis, nemaz neapskatījis. Portālam zināms, ka amatā pēdējās dienas aizvadošais prezidents pats apskatījis tikai dažus no piedāvātajiem dzīvokļiem. Vismaz vienam no tiem mēneša īres maksa pārsniegusi Ministru kabineta noteikumos eksprezidentam atļauto 1200 latu slieksni. Eksprezidenta pagaidu dzīvoklis, ko par saviem līdzekļiem līdz pastāvīga dzīvokļa atrašanai Zatleram nodrošinās valsts, jāīrē, slēdzot oficiālu īres līgumu un nomaksājot nodokļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu