Unikāls Jaguar ar vienu sēdekli (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Gudvudas ātruma festivālā šajā nedēļas nogalē Jaguar demonstrēs unikālu auto, kas radīts uz rodstera F-Type bāzes.

Vienvietīgais alumīnija rodsters ir nodēvēts par Project 7 un ideoloģiski ir gremdēšanās atmiņās par septiņām Lemānas sacensībās gūtajām uzvarām periodā starp 1951. un 1990. gadu.

Automobiļa vizuālais tēls ir izstrādāts Jaguar galvenā dizainera Jana Kaluma vadībā, un no sērijveida F-Type rodstera tas atšķiras ar jaunu priekšējo bamperu, sliekšņu uzlikām un aerodinamisko difuzoru aizmugurē. Automobiļa virsbūvei ir pacēlums aiz vadītāja galvas, pazemināts vējstikls un fiksēts spoilers aizmugurē, savukārt virsbūves zilganā krāsa ir tieši tāda pati kā leģendārajiem Jaguar D-Type sacīkšu automobiļiem, kuri Lemānā uzvaru svinēja 1956. un 1957. gadā.

Jaguar Project 7 nav statisks konceptauto, bet gan pilnībā funkcionāls un ļoti ātrs braucamais. Tas ir apgādāts ar zīmola spēcīgāko 5 litru V8 dzinēju, kurš attīsta 550 ZS un 680 Nm. Ar to vaļējais auto 100 kilometrus stundā spēj sasniegt 4,2 sekundēs, paātrinājumu no 80 līdz 120 km/h – 2,4 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 300 km/h. Pie tam tas varētu būt lielāks, ja vien netiktu elektroniski ierobežots.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu