Francija piešķir politisko patvērumu «Femen» aktīvistei (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas femistu kustības «Femen» aktīviste Inna Ševčenko, kas 2012.gadā nozāģēja piemiņas krustu Kijevas centrā, ir saņēmusi dokumentus par politiskā patvēruma piešķiršanu Francijā, pirmdien paziņoja šīs kustības preses dienests.

Kustības preses dienesta paziņojumā teikts, ka Ševčenko pēc aizbraukšanas no Ukrainas «izvērsusi vētrainu revolucionāro darbību Parīzē» un atklājusi Francijas galvaspilsētas centrā «starptautisku treniņnometni «Femen» sekstrēmistu sagatavošanai».

Jau vēstīts, ka 2012.gada 17.augustā «Femen» aktīvistes ar motorzāģi nozāģēja un nogāza piemiņas krustu netālu no Starptautiskā kultūras un mākslas centra (Oktobra pils) Kijevas centrā, šādi solidarizējoties ar pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm, kurām tajā pašā dienā Maskavā tika piespriests divu gadu cietumsods par skandalozu akciju Krievijas galvenajā pareizticīgo katedrālē.

Kijevas milicija ierosināja krimināllietu par huligānismu, bet nevienu neaizturēja. Dažādu opozīcijas spēku un sabiedrisko organizāciju pārstāvji 18.augustā uzstādīja nozāģētā krusta vietā pagaidu krustu.

5.septembrī kļuva zināms, ka krusta nozāģēšanas akcijas ideoloģe Inna Ševčenko ir atstājusi Ukrainu un apmetusies Francijā.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, 17.oktobrī tiekoties ar reliģisko organizāciju un konfesiju vadītājiem, nosauca «Femen» akciju par barbarismu un pieprasīja tiesībsargājošajām iestādēm stingri reaģēt uz šādām darbībām.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu