Bērziņš: Latvijas un Vācijas sadarbības pamats ir izglītība (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vācija ir Latvijas stratēģiskais partneris Eiropas Savienībā (ES) ar ļoti dziļām vēsturiskām saknēm un abu valstu sadarbības pamats ir un būs izglītība, šodien pēc tikšanās ar Vācijas prezidentu Joahimu Gauku sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Rīt Valmierā abu valstu prezidenti parakstīs Latvijas un Vācijas sadarbības nodomu protokolu arodizglītības jomā, informēja Bērziņš. «Tas būs pamats, lai veiksmīgi turpinātu sadarbību, un izglītība ir un būs kopīgā darba pamattēma,» uzsvēra Bērziņš.

Gauks uzsvēra, ka Vācijas arodizglītības sistēma ir tas, ar ko šī valsts lepojas. «Tā ir tikpat laba kā lielākā daļa Vācijā ražoto automašīnu. Vēlamies šo sistēmu eksportēt ne tikai uz Baltijas valstīm, bet arī uz citām valstīm, gribam dot lielākas iespējas jauniešiem,» uzsvēra Gauks.

Viņš piebilda, ka profesionālajai izglītībai nav jābūt zemāk vērtētai par akadēmisko izglītību un tā var nest labus augļus.

Bērziņš uzsvēra, ka Gauka vizīte Latvijā ir Vācijas prezidenta pirmā valsts vizīte ES valstīs prezidenta statusā. «Tādējādi Vācijas prezidents izrāda cieņu un uzmanību Baltijas valstīm par tajās sasniegto progresu un vēlmi iet uz priekšu,» sacīja Valsts prezidents.

Jau ziņots, ka šodien valsts vizītē Latvijā ieradās Vācijas prezidents ar kundzi Danielu Šatu.

Plkst.12 augsto viesi pie Melngalvju nama sagaidīja Valsts prezidents ar kundzi Daci Seisumu. Tālāk sekoja prezidentu un delegāciju tikšanās un kopīga preses konference. Vēlāk Vācijas prezidents apmeklēja Okupācijas muzeju.

Pirmā vizītes diena noslēgsies, Vācijas prezidentam apmeklējot XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku noslēguma koncertu «Līgo!».

Rīt, 8.jūlijā, Vācijas prezidents tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V). Tāpat viņš dosies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Vēlāk Gauks apmeklēs Valmieras pamatskolu un iepazīsies ar AS «Valmieras stikla šķiedra» produkciju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu