Vācijas prezidentam ar kundzi piešķirti Triju Zvaigžņu ordeņi (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ordeņu kapituls nolēmis Vācijas prezidentam Joahimam Gaukam un viņa kundzei Danielai Šātai, kuri 7.jūlijā un 8.jūlijā uzturēsies valsts vizītē Latvijā, piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņus.

Vācijas prezidentam piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa pirmā šķira un ordeņa ķēde un viņa kundzei - Triju Zvaigžņu ordeņa pirmā šķira, liecina oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» publicētā informācija.

Valsts vizīšu laikā augstajiem viesiem tradicionāli tiek piešķirti valsts augstākie apbalvojumi.

Jau ziņots, ka papildus tradicionālajām valsts vizītes tikšanās reizēm Vācijas prezidents ar kundzi apmeklēs XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku noslēguma koncertu «Līgo!», Valmieras pamatskolu un iepazīsies ar AS «Valmieras stikla šķiedra» produkciju. Savukārt Daniela Šāta kopā ar Latvijas Valsts prezidenta kundzi Daci Seisumu svētdien viesosies Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā.

Valsts prezidents Andris Bērziņš Vācijas kolēģi pie Melngalvju nama sagaidīs 7.jūlijā plkst.12. Tālāk sekos prezidentu un delegāciju tikšanās un kopīga preses konference. Vēlāk Vācijas prezidents apmeklēs Okupācijas muzeju.

Savukārt 8.jūlijā Gauks tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V). Tāpat viņš dosies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu