Saab iegūst pasūtījumu un varēs izmaksāt darbiniekiem algas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas autobūves kompānija "Saab Automobile" no kāda Ķīnas uzņēmuma ir saņēmusi pasūtījumu 13 miljonu eiro (9,1 miljona latu) vērtībā, kas ļaus "Saab" samaksāt algas darbiniekiem un daļēji norēķināties ar piegādātājiem, pirmdien paziņoja Zviedrijas kompānijas nīderlandiešu mātesuzņēmums "Swedish Automobile".

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā "Swedish Automobile" (kādreizējais "Spyker Cars") paziņoja, ka "Saab Automobile" "īstermiņa finansējuma" trūkuma dēļ nevar izmaksāt algas 3800 darbiniekiem.

"Ķīnas kompānija izdarīja pasūtījumu 582 "Saab" automašīnu iegādei 13 miljonu eiro vērtībā. (..) Priekšapmaksa sagaidāma jau šonedēļ, nodrošinot "Saab Automobile" ar īstermiņa finansējumu, lai samaksātu algas darbiniekiem, kā arī veiktu daļējus maksājumus piegādātājiem," teikts "Swedish Automobile" pirmdienas paziņojumā.

Pasūtījumu veikušo Ķīnas uzņēmumu "Swedish Automobile" gan vārdā neminēja.

"Swedish Automobile" vadītājs Viktors Millers norādīja, ka "Swedish Automobile" un "Saab Automobile" turpina diskusijas ar vairākām pusēm par papildu īstermiņa finansējuma nodrošinājumu, lai uzņēmums varētu atsākt ražošanu.

Ražošana "Saab" Trolhetanas rūpnīcā kopš 8.jūnija ir apturēta. Pagājušajā nedēļā uzņēmuma administrācija komplektācijas cehu darbiniekiem paziņoja, ka viņiem darbā nevajadzēs atgriezties līdz 4.jūlijam.

Kā jau vēstīts, "Saab", kas finansiālo palīdzību meklē Ķīnā, 13.jūnijā paziņoja par sadarbību ar diviem ķīniešu uzņēmumiem - automobiļu izplatītāju "Pang Da" un autoražotāju "Zhejiang Youngman Lotus Automobile", kuri garantējuši 245 miljonu eiro (172,2 miljonu latu) lielas investīcijas.

2010.gada sākumā "Saab" pēdējā brīdī tika izglābts, jo uzņēmumu no ASV autoražošanas giganta "General Motors", kas bija stipri cietis globālās finanšu krīzes rezultātā, atpirka nelielais nīderlandiešu uzņēmums "Spyker".

Kopš tā laika "Spyker" nācies pārdzīvot vienu skaidras naudas krīzi pēc otras.

Iepriekšējā vienošanās ar ķīniešu uzņēmējiem izgāzās.

Centieni uzsākt sadarbību ar ķīniešu kompānijām daļēji skaidrojami ar mēģinājumiem iegūt trūkstošos naudas līdzekļus, bet daļēji - ar cerībām paplašinās savu piekļuvi strauji augošajam Ķīnas tirgum.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu