700 zirgspēku Jaguar F-Type kupeja (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Šobrīd Jaguar F-Type tiek piedāvāts tikai rodstera versijā, taču perspektīvā modifikāciju klāstu papildinās arī īpaši jaudīga F-Type kupeja ar 700 zirgspēkiem.

Jaguar jaunā ielas sporta auto tiešais konkurents ir neviens cits kā Porsche 911, kuru briti esot apņēmušies sakaut. Vismaz veiktspējas ziņā.

Patlaban jaudīgākais F-Type ir modelis V8 S, kam uzstādīts 500 zirgspēku kompresordzinējs. Ar to rodsters 100 km/h sasniedz 4,3 sekundēs un maksimāli attīsta 300 km/h. Pietiekami, taču pēc AutoExpress informācijas Jaguar plāno izlaist vēl krietni jaudīgāku F-Type, kuram būtu pa spēkam apsteigt arī 560 zirgspēkus spēcīgo Porsche 911 Turbo S.

Atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, AutoExpress raksta, ka Jaguar ir izstrādāts arī vairāk nekā 700 zirgspēkus spēcīgs F-Type R-S un tā maksimālais ātrums būs virs 320 kilometriem stundā. Piedevām šim auto tiks gaiši zilā virsbūves krāsa, kas līdz šim bijusi rezervēta tikai visjaudīgākajiem jaguāriem, piemēram, XKR-S.

Pastāv iespēja, ka F-Type R-S būs nevis tradicionālais liela darba tilpuma iekšdedzes dzinējs, bet gan analogs spēka agregātam, kāds uzstādīts prototipam C-X75. Jau ziņots, ka šim auto, kam nonākt uz konveijera pagaidām nav lemts, ir uzstādīts 900 ZS hibrīdagregāts ar 1,6 litru turbo-mehāniskā kompresora dzinēju un elektromotoru.

Nobeigumā var atzīmēt, ka standarta F-Type kupeja pārdošanā nonāks nākamgad, bet R-S modifikācija gaidāma 2016.gadā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu