Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofā Karēlijā 44 bojāgājušie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas ziemeļrietumu republikā Karēlijā pirmdienas vakarā nogāzās un aizdegās pasažieru lidmašīna "Tu-134" ar 52 cilvēkiem, no kuriem 44 gājuši bojā un astoņi ievainoti, otrdien paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

Privātās aviosabiedrības "RusAir" lidmašīna ar 43 pasažieriem un deviņiem apkalpes locekļiem nogāzās uz autoceļa apmēram vienu kilometru no Besovecas lidostas skrejceļa pie Karēlijas galvaspilsētas Petrozavodskas. Kontakti ar lidmašīnu pazuda ap pulksten 23.40 pēc vietējā laika (pulksten 22.40 pēc Latvijas laika). Tā bija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas.

Katastrofa notika, kad lidmašīna mēģināja veikt piespiedu nolaišanos uz šosejas biezas miglas laikā. Triecienā pret zemi tā sadalījās vairākos gabalos un aizdegās.

Tūlītēji avārijas iemesli nav zināmi, un uzsākta izmeklēšana. Kā viens no ticamākajiem katastrofas izskaidrojumiem tiek minēti tieši sliktie laika apstākļi - migla un spēcīgs lietus.

Pagaidām nav skaidrs, kāpēc pilots izlēma veikt avārijas nosēšanos uz autoceļa. Tiek pieļauts, ka lidostas nolaišanās vadības un skrejceļa apgaismošanas sistēmās varētu būt radusies kāda kļūm.

Izdzīvojušie ļoti smagā stāvoklī

No astoņiem ievainotajiem septiņi ir ļoti smagā stāvoklī. Visi cietušie atrodas reanimācijā ar traumām un apdegumiem. Otrdienas rītā no Maskavas uz Petrozavodsku izlidoja lidmašīna "Il-76", kas īpaši aprīkota smagi cietušo pārvadāšanai.

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Katastrofa notika netālu no Besovecas ciema dzīvojamām mājām, kas laimīgā kārtā palika neskartas.

Gandrīz visi pasažieri - Krievijas pilsoņi

Vairākums pasažieru bija Krievijas pilsoņi, bet lidmašīnā bija arī četri ārzemnieki, tostarp viens Zviedrijas, viens Nīderlandes un divi Ukrainas pilsoņi, un četri Krievijas un ASV dubultpilsoņi.

Katastrofas vietā ir atrastas tā sauktās "melnās kastes" ar lidojuma datu ierakstiem.

Karēlijas Republikas vadītājs Andrejs Ņeļidovs apmeklēja katastrofas vietu un vēlāk rīkos ārkārtas sanāksmi, kurā piedalīsies prokuratūras un Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieki.

Krievijas lidmašīnu "Tu-134" pirmais lidojums notika 1967.gadā. Avarējusī lidmašīna ir būvēta 1981.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu