«Femen» aktīvistes atkailinās Stokholmas mošejā (62)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Trīs radikālās feministu organizācijas «Femen» aktīvistes sestdien Stokholmas mošejā atkailinājušas krūtis, protestējot pret sieviešu tiesību ierobežošanu musulmaņu valstīs.

Sievietes iebrāzās mošejās un norāva apģērbu, atkailinot krūtis, kuras rotāja lozungi: «Nē šariatam Ēģiptē un pasaulē!» un «Mans ķermenis ir mans, nevis kāda cita gods.»

Aktīvistes skandēja: «Brīvību sievietēm!», «Nē šariatam!» un «Nē apspiešanai!»

Mošeja tajā laikā bija gandrīz tukša, izņemot dažus apkalpojošā personāla pārstāvjus un žurnālistus, kas jau iepriekš bija informēti par gaidāmo akciju.

Mošejas darbinieki piezvanīja policijai, kas sievietes no notikuma vietas aizveda.

«Viņas tiek turētas aizdomās par kārtības traucēšanu un zaimošanu,» žurnālistiem paskaidroja policijas pārstāvis.

Mediji vēsta, ka starp protestētājām bijusi viena tunisiete, viena ēģiptiete un viena zviedriete, lai gan policija aizturēto pilsonību nevarēja apstiprināt.

Organizācija «Femen» 2008.gadā dibināta Ukrainā, taču tagad kļuvusi par starptautisku kustību. Organizācijas aktīvistes regulāri publiski atkailinās, protestējot pret sieviešu seksuālo ekspluatāciju, seksimu un reliģisko fanātismu.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu