Kāpēc Stouna izskatās tik lieliski? Ēšanas noslēpumi (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kā izrādās, bērnībā Šārona Stouna bijusi «neglītais pīlēns», kurš savos tīņa gados iztiku pelnīja ātrās apkalpošanas restorānā. Kas varēja iedomāties, ka pēc pāris gadiem viņa iekļūs 25 seksīgāko sieviešu topā!

Jau pagājuši 20 gadi kopš superseksīgās kino ainas (Stouna, tērpusies baltos minisvārkos, bez apakšveļas, lēni pārceļ kāju pāri kājai) uzņemšanas brīža, bet aktrise Šarona Stouna savos 54 gados izskatās tikpat skaista un iekārojama.

Foto: Reuters/Scanpix

Šārona, piemēram, nedrīkst ēst baltmaizi (GI 80 - 90), piena šokolādi (GI 70), bet zaļos salātus, kāpostus, brokoļus vai baklažānus var ēst, cik grib, jo tur GI ir tikai 10.

Kartupeļu diēta

Diēta nerada grūtības, jo kartupeļu ciete dod enerģiju, kā arī daudz minerālvielu. Šo diētu vari ievērot piecas dienas pēc kārtas, tās laikā iespējams nomest līdz 5 kg. Var ēst 1 – 1,5 kg kartupeļu dienā – vārītus, ceptus cepeškrāsnī, kartupeļu biezputru utt. 1 kg kartupeļu satur tikai 700 kcal. Otrs, pat labāks variants – diētu papildina ar zema tauku satura piena produktiem – jogurtu, pienu, kefīru, paniņām, daudz zaļumu un svaigiem dārzeņiem. Dienā jāizdzer 2 – 3 litri šķidruma, der arī dārzeņu buljons bez sāls. Kartupeļi noārda urīnskābi un vielmaiņas procesā izveidojušās indīgās vielas, veicina sārņu izdalīšanos no organisma. Tie satur daudz kālija, kas aktivizē zarnu darbību.

Ogļhidrāti - mīnuss, olbaltumvielas - pluss

Taču ne kartupeļu diēta ir tā, kas liek Šāronai izskatīties tik starojošai, - tas ir sabalansēts uzturs! «Minimāli patērēt ogļhidrātus un taukus, bet maksimāli dārzeņus, augļus, liekot akcentu uz olbaltumvielām,» iesaka Stouna. «Tā jums nepalielināsies svars, bet tiks saglabāta muskuļu masa. Un galvenais, tonusā būs vissvarīgākais ķermeņa muskulis - sirds!»

Foto: Reuters/Scanpix

Tabu:

  • pusfabrikāti;
  • saldumi (izņemot melno šokolādi ar kaijenas pipariem un ķiršiem);
  • rafinēti ogļhidrāti (konfektes, maize, makaroni, čipsi, ketčups u.c.;
  • sviests;
  • stiprais alkohols.

Vajadzīgs:

  • jūras zivs;
  • liesa gaļa 4 reizes nedēļā;
  • piena produkti ar zemu tauku saturu;
  • daudz ūdens - 2 litri dienā;
  • maz sāls, vairāk garšaugi, citrona sula;
  • zāļu tēja.
Gatavošanas maniere: vārīts vai tvaicēts, nekādā gadījumā cepts.
Foto: AFP/LETA

Fiziska pārpūle - aizliegta

2001. gadā aktrise piedzīvoja insultu, tāpēc smaga fiziskā slodze aktrisei ir stingri aizliegta. Amerikāņu neirologi pat izveidoja jaunu terminu «Šāronas Stounas sindroms», kas raksturo sievietes, kuras sevi fiziski nežēlo, kā rezultātā var notikt organisma pārslodze. Tik tiešām bija laiks, kad viņa kļuva atkarīga no sporta - būdama pat gatava nakšņot sporta zālē. Trenažieru zāle, cīņas māksla, stiepšanās vingrojumi, ikdienas skriešana, fitness...

1,74 cm garā Stouna šobrīd sver 58 kg, pateicoties fitnesa nodarbībām, kuras, gan ar vieglu slodzi, tiek apmeklētas bieži. Tāpat joga un pilates ir aktrises iknedēļas grafikā.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu