Lexus klāstu papildinās krosovers NX (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Šobrīd Lexus klāstā ir viens krosovers RX, taču jau tuvākajā laikā tam piebiedrosies izmēros mazāks tā paša tipa auto NX.

Jaunais krosovers pagaidām redzēts tikai pamatīgi maskētā izskatā, taču virsbūves formas liecina, ka topošā Audi Q3 un BMW X1 konkurenta radīšanā dizaineri ir smēlušies iedvesmu no hečbeka CT-200h silueta.

Pastāv arī otra iespēja – krosovera prototipiem vienkārši tiek izmantota CT 200h virsbūve, un sērijvieda modeļi izskatīsies citādāk.

Jaunā modeļa saimes nosaukums gan vēl nav oficiāli paziņots, taču britu AutoExpress ir pārliecināti, ka tas būs NX, jo Savienotajās Valstīs Lexus reģistrējis preču zīmes NX 200t un NX 300h. Tas savukārt norāda, ka mazais krosovers pirmajā variantā tiks apgādāts ar četru cilindru turbo motoru, bet otrā – ar hibrīdagregātu, ko veido 2,5 litru Atkinsona cikla benzīna dzinējs un elektromotors.

Gaidāms, ka mazais Lexus krosovers tirgū nonāks 2014.gada otrajā pusē un maksās apmēram tikpat, cik vācu konkurenti. Atbilstoši Lexus cenu veidošanas stratēģijai tas gan nozīmē, ka par to pašu naudu japāņu auto pircēji saņems krietni vien bagātīgāku standarta aprīkojumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu