Velšs: jauna pieeja policistu algu noteikšanā būs 2016.gadā (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Principiāli jauna pieeja policijas darbinieku atalgojuma noteikšanā stāsies spēkā 2016.gadā un skars ikvienu sistēmā strādājošo, tā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Valsts policijas (VP) Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs. «Ceram, ka šī sitēma palīdzēs atalgojumu palielināt un noturēt darbiniekus dienestā,» sacīja Velšs.

Viņš norādīja, ka patreiz vēl nevēloties saukt nepieciešamo summu atalgojuma palielināšanai. Iekšlietu ministrija (IeM) šobrīd izveidojusi speciālu darba grupu, kurā piedalās arī VP pārstāvji. Tajā diskutē par jaunu pieeju atalgojuma sistēmas noteikšanai - amatus pēc sarežģītības, veicamajiem pienākumiem plāno dalīt grupās, saimēs.

«Katram amatam piesaistīts zināms atalgojums. Jo sarežģītāki veicamie pienākumi un atbildība lielāka, jo atalgojums varētu būt lielāks,» klāstīja Velšs.

Par VP attīstības koncepcijā minēto viņš stāstīja, ka VP visvairāk līdzekļu šobrīd nepieciešams infrastruktūrai un personāla atalgojumam.

«Līdzekļi nepieciešami infrastruktūras attīstībai, dažādiem tehniskajiem līdzekļiem, kā arī personāla atalgojumam un motivācijai turpināt dienestu. No infrastruktūras būtiskākie ir programmatūras risinājumi - jaunas programmas, kas nepieciešamas policijas darbā, kriminālistikas pārvaldes tehniskie līdzekļi notikuma vietas apskatei,» stāstīja Velšs.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu