Kārtējo reizi Ķīna liedz ārvalstu tūristiem apmeklēt Tibetu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz pat jūlija beigām uz Tibetu kārtējo reizi liegts doties ārvalstu tūristiem, pirmdien informē ceļojumu aģenti.

Šī ir jau otrā reize šogad, kad ārvalsti tūristi netiek ielaisti Tibetā.

Kā telefoniski ziņu aģentūrai AFP apstiprināja Ķīnas ceļojumu dienesta pārstāvis reģiona galvaspilsētā Lhasā, aizliegums būs spēkā no 11.jūnija līdz 26.jūlijam.

Tikmēr oficiālais izdevums "The Global Times" informē, ka tūristi ar ārvalstu pasēm Tibetā nav gaidīti līdz pat augusta vidum.

Aizbildinās ar drošības pasākumiem

Šāds lēmums tiek skaidrots ar "drošības apsvērumiem" saistībā ar 60.gadadienu kopš Ķīnas valdīšanas sākuma Tibetā.

Pēc plašajiem nemieriem 2008.gada martā ārvalstu tūristiem uz Tibetu bija liegts doties vairāk nekā gadu. Kopš tā laika Ķīna ievērojami pastiprinājusi drošības pasākumus šajā reģionā.

Nošauj un piekauj demonstrētājus

Kā liecina starptautiskās cilvēktiesību aizstāvju "Human Rights Watch" pērnā gada ziņojums, demonstrāciju laikā Ķīnas drošības spēki brutāli piekāvuši protestētājus, bet vairāki cilvēki tikuši nošauti.

Pie šādiem secinājumiem tiesību aktīvisti nonākuši, intervējot vairāk nekā 200 tibetiešu bēgļus un citus demonstrāciju aculieciniekus laika posmā no 2008.gada marta līdz 2010.gada aprīlim, kā arī izmantojot oficiālo informāciju.

Pekina noliedz, ka pret reģiona iedzīvotājiem būtu vērsta vardarbība.

Ķīna pārvalda Tibetu kopš 1951.gada, kad šajā Himalaju reģionā tika iesūtīts komunistu valdības karaspēks, lai to "atbrīvotu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu