Saab iegūs būtisku atbalstu Ķīnā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas autobūves kompānija "Saab Automobile" pirmdien paziņoja, ka izstrādājusi vienošanos par pēdējās cerības finansējuma iegūšanu no Ķīnas uzņēmuma "Pang Da Automobile" un šim darījumam pievienosies vēl viena Ķīnas kompānija.

"Saab", "Pang Da" un "Zhejiang Youngman Lotus Automobile" "parakstījuši nesaistošu vienošanās memorandu, tai skaitā par aizdevuma piešķiršanu kopumā aptuveni 245 miljonu eiro (172,2 miljonu latu) apmērā, kā arī par stratēģiskas alianses izveidošanu," norādīja "Saab" īpašnieks - Nīderlandes uzņēmums "Spyker Cars N.V.".

"Šis ir nozīmīgs darījums "Saab". Mēs runājam par 245 miljonu eiro investīciju. Tā ir ievērojama pārliecības pazīme par "Saab" nākotni, mūsu zīmola vērtību, jo sevišķi Ķīnas tirgū," sacīja "Saab" preses pārstāve.

Tās ir ļoti labas ziņas Zviedrijas kompānijai, kas pagājušajā nedēļā bija spiesta apturēt ražošanu Trolhetanas rūpnīcā rezerves daļu trūkuma dēļ, tikai divas nedēļas pēc tam, kad tā bija atsākusi ražošanu pēc septiņu nedēļu dīkstāves.

Ražošana saglabāsies apturēta vismaz līdz šīs nedēļas beigām un pirmdien joprojām nebija skaidrs, kad tā varētu atsākties.

Kā vēstīts, par sākotnējas vienošanās noslēgšanu ar "Pang Da" Zviedrijas autoražotājs paziņoja maija vidū.

Šī vienošanās paredz, ka "Pang Da" iegādāsies "Saab" automašīnas līdz pat 45 miljonu eiro (31,6 miljonu latu) vērtībā tirdzniecībai Ķīnā, apmaiņā iegūstot 24% "Spyker" akciju.

Pirmdien "Spyker" paziņoja, ka "Zhejiang Youngman Lotus Automobile" arī piekritis iesaistīties kā 29,9% akciju īpašnieks, investējot 136 miljonus eiro (95,5 miljonus latu).

Maijā "Spyker" un "Pang Da" arī vēstīja par izplatīšanas un ražošanas kopuzņēmumu izveidi, piesaistot vēl trešo pusi.

Pirmdien tika sniegta sīkāka informācija par šo darījumu, kas paredzēs, ka "Saab" un "Zhejiang Youngman Lotus Automobile" katram piederēs 45% ražošanas kopuzņēmuma akciju, bet "Pang Da" - 10%.

Savukārt izplatīšanas kopuzņēmuma gadījumā "Saab" un "Zhejiang Youngman Lotus Automobile" katram piederēs 33% akciju, bet "Pang Da" - 34%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu