Pasaulē atsauc 47 000 Cadillac SRX automašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

ASV autobūves koncerns "General Motors" (GM) visā pasaulē nolēmis atsaukt vairāk nekā 47 000 "Cadillac SRX" modeļu, jo tajos konstatētas problēmas gaisa spilvenu darbībā, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press" (AP).

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) norāda, ka gaisa spilveni priekšējā pasažiera sēdekļa pusē avārijas laikā nedarbojas, ja tajā neviens nesēž.

Tādējādi tiek radīti draudi pasažierim, kurš atrodas labās puses aizmugures sēdeklī un varētu ciest frontālas vai sānu sadursmes gadījumā.

Atsaukums aptvers "Cadillac SRX" modeļus, kas ražoti laika periodā no 2010.gada 2.februāra līdz 2011.gada 29.aprīlim.

GM ar šo automašīnu īpašniekiem sazināsies ar e-pastu palīdzību un bez maksas pārprogrammēs sensorus, kas atbildīgi par gaisa spilvenu izlaišanu.

AP vēsta, ka šis nav pirmais gadījums pēdējo mēnešu laikā, kad GM atsaucis ievērojamu skaitu šīs markas automašīnu.

Šā gada februārī kompānija atsauca vairāk nekā 50 000 "Cadillac CTS" automašīnu, kas ražotas laika periodā no 2009.gada līdz 2010.gadam.

Savukārt pērnā gada decembrī tika atsaukti 100 000 automobiļu, tostarp "Cadillac SRX" modeļi, jo tajos tika konstatētas problēmas ar drošības jostu darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu